Julafton kommer tidigt. För idag gick konsertarrangören Live Nation ut med att Taylor Swift kommer till Europa med din Greatest Hits-härliga The Eras Tour.  Och detta innebär att det blir ett stopp på svensk mark! På norska nationaldagen, 17 maj intar Swift Friends Arena i Solna. Biljetterna för den konserten släpps den 11 juli kl 14.00.

The Eras Tour har under våren gjort succé i Nordamerika och klipp från den visuella megashowen har delats flitigt i sociala medier. Under tio olika inramningar tas publiken med på alla Swifts olika ”eror”. Det blir totalt 44 låtar och alla stora hits är givetvis med, från tidiga country-åren till senaste plattan Midnights.

Taylor Swift har genom åren gjort sig känd som en stor supporter av HBTQ+communityt, inte minst genom Trump-dissen You Need To Calm Down och donationer till hbtq+organisationen GLAAD.  Swift är framförallt också stark förespråkare av rätten att rösta och påminner ofta om hur man kan använda sin demokratiska rätt under mellanårsval och presidentval.

Nyligen uppmärksammade Swift också Pride-månaden juni och den rådande situationen för HBTQ+personer i USA. ”Vi kan inte prata om Pride utan att prata om smärta” sa Swift i Chicago och påminde om de anti-regnbågsvänliga lagarna som just nu införs över USA.  ”Det är smärtsamt för alla: Varje allierad, varje anhörig, alla inom dessa communitys”.