Den tyska grenen av San Francisco-startade ordern Sisters of Perpertual Indulgence (ungefär Den ständiga njutningens systrar) har sänt ut två av sina medlemmar från Berlin för att inspektera den svenska läderscenen. Schwester Piccolettha O.S.P.I, liksom Schwester Daphne besöker under fredagen Noaks Ark och Venhälsan för att på kvällen delta vid den högtidliga middagen på Side Track följt av festen på SLM.
Systrarna är en tysk och amerikansk motsvarighet till svenska 10 års-firande WAD Girls. Njutningens systrar går runt i fantastiska kreationer på olika gay och läderevenemang för att informera om hiv och aids och samla in pengar till välgörande ändamål.
Trots detta färgrika inslag så är annars Baltic Battle som startar ikväll en fest där svart är den dominerande färgen – med små signalerande färginslag i t.ex grått, rött, gult, blått eller andra färger som markerar erotisk inriktning.
Fredagen startar formellt klockan 21 på SLM med en lounge och warm up där det förutom systrar, lättklädda grabbar även blir besök av Mr Fetish Biker från MC-klubben BOG Berlin.
På lördagen är det så Main Battle som i år hålls för sista (?) gången på Kolingsborg. Förköp om 200 kronor kan fixas via Läderverkstan, Side Track, Torget och nere på klubben. I Kolingsborgs dörr kostar det 250. På Side Track och Torget säljs biljetter framtill de stänger i morgon natt 01.00
Kolingsborg har öppet till 04 på alla våningsplan och även om man inte behöver vara medlem i SLM så förväntas du som vill gå på läderfest såklart följa klädreglerna: minimum kängor/grova skor, jeans och neutral top, men ännu hellre läder, gummi, uniform….).
På söndag coolar Baltic Battle ner genom att ha en Naked Baltic Battle på klubben.
Samtidigt som killarna håller till på Kolingsborg under lördagen så tar Wish över på Wollmar Yxkullsgatan. Det blir en Wish-konferens för kvinnor, transpersoner och intersexuella med BDSM-intresse.
Konferensen startade redan under torsdagskvällen och fortsätter fredag kväll på Bonden med ett Wotever-party. Lördag är det heldag i SLM-lokalerna.