Ladda ner QX oktober som PDF här

Petter Stordalen
Han äger 170 hotell och har 10 000 anställda. I slutet av september inviger hotellgurun Petter Stordalen ytterligare ett hotell i Stockholm, Quality Hotel Friends. QX tog en lång kaffe med Petter och pratade om vikten att ha personal som kan vara öppet gay på jobbet, om hans lesbiska syster och om att ta värvning som homoaktivist på livstid.

Mr Gay Sweden 2013
Under Stockholm Pride utsågs nittonårige Göteborgsbon Jack Johansson till Mr Gay under den stora festen på Operaterrassen.
– Det var det roligaste jag gjort under hela sommaren, stämningen, personerna och festen, allt var så kul, säger han med ett stort leende.

Miley Cyrus
Jag är i Berlin, på hotellet som är mest är känt för att Michael Jackson hängde ut en bebis genom ett av dess fönster. Jag ska jag träffa Miley Cyrus i tio minuter. Men resan från Sverige ska vara värd det bedyrar den snygga brittiska presstjejen.

Mia & Cancern
Det var en vanlig dag som livet tvärbromsade. Läkaren fick upprepa beskedet flera gånger. Ändå gick det inte att ta in.
– Värst av allt var tanken på att inte få se barnen växa upp, säger Mia Tomsvik.
För Magda Gad berättar hon om det senaste årets kamp, men även om tacksamheten till familj, vänner och forskningen – och hur hon vill föra hjälpen vidare.

Amanda Lepore
Amanda Lepore är försvunnen. Kvinnan som kallas världens mest kända
transsexuella har insisterat på att intervjuas på jobbet. I hennes fall innebär det
en fullpackad bögklubb på Manhattan, sent på söndagsnatten.

Situationen i Ryssland
I Stockholm finns en hel del ryska hbtq-personer som sökt sig hit undan Vladimir Putins homofobiska regim. Två av dessa är Michail och Sergej som bor tillsammans med svenske Lars. QX har träffat dem för att ta reda på hur de ser på vad som just nu händer i deras forna hemland.

Bodil Sjöström
Bodil Sjöström var en av de som jobbade på Noaks Arks aidsjour när homorörelsen lamslogs av hiv på 80-talet. Nu är hon här med romanen ”Happy Holiday”. I den får vi möta aidssjuke Christian, trots att han egentligen är död.

Josefine Tengblad
Josefine Tengblad ser till att Stockholms filmfestival blir mycket mera gay tack vare ”Under the rainbow”.