Okej, vi börjar redan här att varna för spoilers om du inte sett hela den första säsongen av succéserien Orange is The New Black. Så sluta läs detta i så fall.

Ända sedan serien släpptes har det varit olika bud om framtiden för huvudpersonen Pipers förra tjej och nuvarande fängelsekompis i serien. Laura Prepon, som spelar Alex, har tydligen bara skrivit på för en säsong av serien och lär vara redo att lämna serien. Eventuellt skulle hon enligt de första rapporterna vara med i ett par avsnitt under andra säsongen. TV-bolaget Netflix som sänder serien tillbakavisade dock ryktena och sa att det inte stämde att Laura Prepon bara skulle vara med i ett par avsnitt. Men fansen rasade ändå. Piper och Alex fram-å-tillbaka-förhållande har ju fångat tittarnas intresse (och hjärtan).
Nu visar det sig att det kanske är ännu värre.

Nu veckan kom det nämligen uppgifter från en källa ”väldigt nära serien” om att Prepon bara skulle vara med i ett avsnitt och thats it.
Säsong två har redan börjat att spelas in och Prepon har så här långt inte synts till. Men eftersom serien inte spelar in scenerna i tidsföljd så betyder det egentiligen ingenting. Prepons läger svarar heller inte på några frågor och än så länge har Netflix inte kommenterat ryktet om att Laura Prepon bara är med i ett avsnitt.

Nöjesbibeln Entertainment Weekly skrev i veckan om allt detta och menade att situationen var mindre kul, men inte katastrof för serien. För OITNB har ju visat sig ha ett grymt starkt och intressant persongalleri, och allt handlar knappast bara om Piper. Om Alex försvinner öppnar det ju ännu mer för mer tid med alla andra intressanta karaktärer, Sophia, Yoga Jones, Red, Big Boo, Nicky, Dayanara, Poussey och så vidare.

Tidningen ställer sig också frågan HUR Alex lämnar serien i fall hon gör det och pekar på tre scenarier:
– Alex blir frigiven (ett knappast troligt alternativ eftersom hon själv sagt att hon har massor av tid kvar att sitta av i finkan)
– Att hon dör (inte heller vidare troligt då sajten Buzzfeed i ett tidigt skede berättade att Prepon var öppen för att komma tillbaka i framtiden. Dessutom vore det elakt av seriens författare att ta död på henne…).
– Att hon bli flyttad till ett annat fängelse (mest troligt av olika anledningar. Kanske tar hon på sig vad Piper gjorde mot Pennsatucky i första seriens sista scen för säsongen…

Nåväl, den som lever får se. Om ni inte har sett denna fantastiska serie så är det bara att beställa Netflix och njuta av 13 avsnitt kvinnofängelse. Extremt bra, extremt beroendeframkallande och extremt lesbiskt.