I veckan hade Thunder in My Hearts andra säsong premiär. Amy Deasismonts serie om vännerna Sigge, Sam och Antonia blev en stor favorit för många när första säsongen rullade 2021.  Amy själv spelar huvudpersonen Sigge och Alexander Abdallah och Julia Lyskova gör hennes vänner Sam och Antonia. I nya säsongen är Antonia äntligen ihop med Janice efter att de hade en strulig relation sist vi såg dem. QX ringde upp Malin Persson som spelar Janice för att ta reda på lite mer om vad som väntar.

Berätta lite om Janice!
– Jag spelar alltså Janice, en ung kvinna som vuxit upp inom kyrkan och haft starka band till Antonia sedan länge. De hade en ungdomsförälskelse och men sedan har det gått upp och ner i deras relation. Hon är en ung tjej med som dealar med identitetsfrågor, har ett flyktbeteende och vet inte riktigt hur man ska vara en bra flickvän. I första säsongen ses Antonia och Janice men Antonia får veta att Janice befinner sig i en annan relation. Nu är detta bakom dem, de är ett par och Janice gör allt hon kan för att bevisa att flyktbeteende är över.

Hur var det att jobba med Julia Lyskova?
– Att jobba med Julia är helt fantastiskt. Hon är en enormt snäll och rolig person och man vet inte var en scen kan ta vägen. Vår relation känns äkta och lekfull, och hon är en otroligt bra skådespelare. Båda var lite nervösa innan vi startade inspelningarna men jag tycker vi hittade något eget redan under provfilmningen. Det var sorgligt att lämna sista inspelningsdagen för vi har verkligen något bra ihop.

Varför faller Janice för Antonia?
– Dels är det en trygghet att de vuxit upp ihop, men hon gillar också att Antonia vågar stå för den hon är. Hon vill vara lika självklar som Antonia och ser upp till henne. Och så för att hon är så jävla snygg.

Vad går dom igenom den här säsongen?
– Efter otrohet och annat ska de nu våga lita på varandra och ingå en exklusiv monogam relation. Hur fortsätter man med en relation när den startade så hemligt? Hur får man vardagen att fungera…ja, det är nog det jag kan säga nu.

Har du själv för koppling till HBTQ+communityt?
– Svårt att svara på… Där finns så mycket beundran och inspiration som handlar om frihet och kärlek. Det är nog min ingång.

Hur var inspelningarna?
– Fantastiska! Första säsongen var en sån skatt och att nu få återvända… det var som en familj. Det är häftigt att vara med i en produktion som håller en så hög konstnärlig linje, och att läsa säsong 2 och imponeras över hur Amy kan göra det ÄNNU bättre än första. Amy Deasismont är verkligen en fantastisk serieskapare.

Thunder in My Heart går på Viaplay just nu.