Richard Armitage har en av huvudrollerna i  Netflix nya succéfilm Obsession. I filmen som just nu är den femte mest populära titeln i Sverige spelar Armitage William Farrow, en London-kirurg som inleder en het kärleksaffär med sin sons flickvän. Serien har redan blivit vida omskriven för sin tabubelagda handling och ett par gaysajter har såklart snappat upp Richard Armitages nakenhet i serien.

Till brittiska Evening Standard säger Armitage att han fram till Obsession tänkt att hans lättklädda dagar framför kameran var över nu när han nyligen passerat 50:
Tack och lov att jag aldrig behöver ta av mig tröjan igen. Sen skickades jag detta manus och bara: Ah, ni vill att jag. tar av mig ALLT nu?

Armitage, som tidigare setts i The Hobbit-långfilmerna och Netflix-rysaren The Stranger, berättar i samma intervju att han har pojkvän och att de snackade om rollen innan Armitage sa ja. Armitage har inte förrän nu pratat om att han är gay, trots att han kom ut för sina föräldrar när han var 19.
Jag lovade honom att det skulle bli bra, och vi omhändertogs på ett fint sätt under inspelningarna. Charlie (Murphy, Arniteges kvinnliga motspelare) och jag har träffat varandras partners och ätit middag ihop”.