För tredje året i rad knep latino-stjärnan Bad Bunny titeln som årets mest streamade artist globalt på Spotify. Men den 28-årige stjärnan har fler strängar på sin lyra och förutom roller i kommande Marvel-filmatiseringen El Muerto och nyss utkomna Brad Pitt-rullen Bullet Train ska han nu producera filmversionen av den populära regnboksromanen Allt du gav mig var minnen (They Both Die in the End).

Filmsajten Deadline skriver att Netflix fått rättigheterna att filmatisera den Adam Silvera-skrivna ungdomsromanen som tagit världen med storm. Och streamingtjänsten gör det tillsammans med puertoricanske rapparen Benito Antonio Martinez Ocasio, också känd som Bad Bunny.

Boken handlar om unga killarna Matteo Torrez och Rufus Emeterio som lever i en värld där man 24 timmar innan sin död får en varning om att man snart kommer att dö. Genom appen ”Last Friend” möts de och gör det bästa av sina sista 24 timmar ihop. Boken, som kom 2017, blev den första ungdomsboken om unga latino-personer att toppa ansedda New York Times Bestsellers list, och blev 2021 den mest säljande ungdomsromanen i världen. Mycket tack vare exceptionell exponering i sociala medier som TikTok.

Bad Bunny är inte bara Spotify-poppis, han är även en regnbågsallierad artist, och förutom att han hyllat vad Ricky Martin gjort för latino-scenen så sa han också i en intervju med LA Times 2022 att han ser sexualitet som flytande. ”I slutändan vet jag inte om jag om tjugo år kommer att gilla en snubbe. Man vet aldrig I livet. Men för tillfället är jag heterosexuell och gillar kvinnor”.