Den romantiska filmkomedin Tack för senast berättas i nio kapitel, och handlar om 37-åriga sjuksköterskan Klaras (Lisa Carlehed) jakt på kärlek. Runtom sjuksköterskan Klara står ett kompisgäng där paret Ullis och Tessan utgör två av vännerna. Liv Mjönes & Madeleine Martin spelar ett par och i filmen får vi följa dem under flera års tid på olika fester och högtider.

Filmen regisseras av Moa Gammel och spelas nu på bio och annandag jul får den premiär på Viaplay som årets stora julfilm.

Liv Mjönes & Madeleine Martin är båda QX-bekanta då Liv ju spelade en av huvudrollerna i flatklassikern Kyss mig och Madeleine Martin hade huvudrollen i SVT-serie Lea, skapad av just Kyss mig-regissören Alexandra-Therese KeiningTessan och Ullis, vilka är dom?

Madeleine: Tessan är en tjej som är lite over the top. Hon jobbar med sociala medier och försöker hålla ihop sitt liv utåt, men är egentligen rätt ensam. Hennes relation håller på att rasa och hon känner sig vilsen. Jag trodde inte att jag skulle få den här rollen först för jag ser mig inte som en självklar komediant i det här gänget och har mest spelat action och drama. Så jag blev jätteglad att få chansen att få göra en romantisk komedi. 

Liv: Min roll Ullis är äldre än Tessan, och en ganska desillusionerad auktoritär kvinna som kanske borde ta sig en funderare på sitt liv. Hon tycker det är skönt att vara tillsammans med någon som är yngre och inte ställer så många frågor. Hon gillar att festa och trivs i förhållandet just för att det är rätt kravlöst.

Liv och Madeleine har spelat ihop tidigare, i SVT:s dramakomedi Amningsrummet.

Madeleine: Jag var ett stort fan av Liv och lärde mig så otroligt mycket när vi spelade in den.

Liv: Vi klickade bra då och jag älskar att få chansen att jobba med Madeleine igen. 

Filmen utspelar sig alltså i olika kapitel och under en rad högtider?

Madeleine: Ja, Tack för senast har

verkligen sin egen ”flair”. De olika kapitlen i filmen är färgkoordinerade och det har varit en visuell upplevelse att filma de här högtiderna. Vår regissör Moa Gammel har gått all in för att göra det så snyggt som möjligt och för att ge varje karaktär sin egen story.

Vad är Moa Gammels styrka som regissör? 

Madeleine: Hon är otroligt inkluderande och skapar en bra inspelningsmiljö. I och med att hon är skådespelare själv vet hon exakt vad hon ber om och är involverad i allt. Inget lämnas åt slumpen. Och samtidigt är hon så otroligt varm och glad. 

Liv: Ja, jag håller med. Moa är en otroligt bra regissör och hennes lyhördhet och värme är två viktiga egenskaper jag verkligen uppskattar. Det gjorde jobbet väldigt lustfyllt.