Vissa känner till dig via din blogg ”Varalesbisk”, men för alla som inte läst den, vem är du?
Jag är en skön tjej på 26 år som älskar musik, film, London och vackra ting. Jag är en flummig, filosofisk drömmare med en stark inre drivkraft och alltid en massa kreativa bollar i luften. Mitt hjärta klappar för hbtq- och jämställdhetsfrågor, fred och Kärlek till allt på jordklotet. Om tio år ser jag mig i en fett het vindsvåning i Soho, London, där jag lever på musiken.

Hur skulle du förklara din musik?
Jag har aldrig fastnat för kommersiell musik, har liksom aldrig fått rysningar av välbehag framför TV:n när jag tvångsmässigt tittat på Melodifestivalen. Det jag går igång på själv är effekter, reverb, delay, distortion, chorus o.s.v. Känslan är viktigast, jag gillar smutsiga sångröster med skavanker. Det viktigaste för mig är att jag själv är 100% nöjd med min musik, jag har inte lyssnarna i åtanke alls. Haha, lite ego kanske, men lägger jag ner så mycket tid, själ och pengar på något är det bara idiotiskt att inte gå helt efter mina egna hjärteslag.

Vad är det som inspirerar dig när du skriver låtar?
Det jag hämtar inspiration från är främst ångest över t.ex. failade relationer. Jag har märkt att jag främst blir inspirerad att göra musik när jag är låg och olycklig, därav blir musiken väldigt känslofull och ångestladdad. Jag inspireras också av andra artisters val av effekter och ljud i sina låtar.

Vem/vilka är dina förebilder inom musiken?
Jag har tidigare lyssnat mycket på The Cure, Prince, Eva Dahlgren, Placebo, Muse och Bon Iver o.s.v. Idag inspireras jag av band som t.ex. Airiel, Helen Stellar, Purity Ring, Asobi Seksu, Grimes och Crystal Castles. Listan kan göras låååång… Jag inspireras av genrer som shoegaze, noisepop, electro och indie, men musiken är inte renodlat någon genre. Tidigare lyssnade jag mer på singer/songwriters och det hörs i mitt första album, ”Dimma”, som finns på t.ex. Spotify och Itunes. Mitt nya album som jag planerar att släppa i höst kommer vara hårdare, flummigare och låtarna kommer vara på engelska. Jag gör allting själv när jag skapar, skriver låtar, producerar och marknadsför. Jag har inte träffat någon annan som har samma visioner ännu tyvärr men vill såklart samarbeta med sköna individer.

Berätta lite om din blogg. 
Min blogg startade jag år 2008. Det började med att det skulle vara en plattform för att marknadsföra min musik, men den växte sakta men säkert till att även bli en mötesplats för hbtq-personer. Jag får massor av kommentarer och mail dagligen av läsare som har frågor kring t.ex. att komma ut, sex, relationer o.s.v. Jag svarar på alla frågorna i inlägg och varierar med att lägga ut mina egna låtar och videos, skriva om film- och Tv-program med hbtq-karaktärer, lägga ut följetångsnoveller och mycket mer.

Vilka är det som läser den?
Jag har läsare från främst Sverige och Finland och vad jag har kunnat urskilja från kommentarerna är de ofta under 20 år. Jag tycker att min blogg står ut eftersom den fokuserar väldigt mycket på just hbtq-frågor och läsarnas egna frågor. Den är informativ och jag för ständigt en dialog med mina läsare. Jag känner att den verkligen behövs och är glad att den är så lätttillgänglig, då den är en av de första sidor som visas när man googlar ordet ”lesbisk”.

Facebook-gruppen ”The Gayness in Sweden” nämner dig på sin sida, vad har du för roll där? 
Jag var med och startade youtubekanalen ”The Gayness in Sweden”, som är länkad till facebookgruppen. I videoklippen pratade några utvalda hbtq-personer om hbtq-frågor under varsin veckodag. Både videoklippen och facebookgruppen har fått mycket positiv feedback, vilket är jättekul! Nu spelar vi inte in videos längre eftersom det blev svårt för oss alla att hålla den rutinen, men facebookgruppen lever kvar och växer ännu.

Sthlm-Pride är snart här, ska du gå och hur har du laddat isåfall?
Jag skall gå i paraden iallafall! Det blir tioårsjubileum i år! Jag och mina polare klär alltid ut oss och har bland annat gått som The Simpsons, pirater, troll, Nalle Puh-figurer, Disney-karaktärer, vampyrer o.s.v. I år kanske det blir Familjen Addams!

Vad ser du  mest fram emot i sommar?
Att softa runt i Italien med min tjej. Hennes föräldrar bor där,  lite utanför Rom, så vi har det sjukt nice där borta 🙂 Vi skall även göra en mini-eurotrip tillsammans med min brorsa och hans tjej. Då blir det Amsterdam->Prag->Paris. Två nya ställen för mig, men Amsterdam har jag varit i många gånger. Flummigaste staden med skönaste atmosfären! Förutom London 😉

Fakta

Namn: Charlotte Nordin
Ålder: 26 år
Civilstatus: Flickvän
Bor: Stockholm
Instagram: varalesbisk
Youtube: youtube.com/miniklister