20-åriga Alex the One har hittills släppt fyra egenskrivna låtar och precis släppt en video till sin Ripped Jeans som handlar om kärleken till hans pojkvän. Nyligen uppträdde han på Bergshamra Pride i Solna, och i höst släpper han en femte singel. Han beskriver sitt sound ”poppigt och dansant”, och texterna baserar han på sina livserfarenheter.

Så, vem är Alex The One?
– Jag har en studio hemma där jag skapar min musik på min keyboard. Jag gillar dans, älskar att stå på scen, är självsäker och har en attityd som gör att jag vågar vara mig själv fullt ut oavsett vad folk än tycker och tänker om mig. Jag är mån om mitt utseende och hälsa, och varken röker eller dricker alkohol. Jag kan ha kul ändå. Stil och mode känns viktigt för mig, och jag älskar att variera min stil beroende på vad jag ska göra eller gå. På scenen kan jag gå i klackskor och ha på mig min ”see through” tröja eller min rosa skjorta och repade jeans. Jag inspireras av Lady Gaga, Beyonce, Rihanna, Pitbull, Alexandra Stan… deras attityd och självsäkerhet är inspirerande.

Hur kom Ripped Jeans till?
– Jag skrev den under coronapandemin när alla människor var tvungna att isolera sig och jag hade undervisning på distans. Då längtade jag efter att träffa en partner och var så uttråkad. Man var ju desperat på att komma ut och leva livet. Musikvideon släpptes ut nyligen och spelar på känslan av att vara nära en person, nämligen min kille. Jag är rätt så avklädd i videon och rör mig sensuellt. Videon utspelar sig mestadels  i naturen och är väldigt romantiskt.

Hur kom du ut?
– Jag har alltid haft lätt att umgås med tjejer, men jag har aldrig varit attraherad på det sättet. Killar har gett mig ett speciellt lyckorus och en adrenalinkick som jag inte upplevt hos en tjejer. Killar har alltid varit spännande och attraktiva, särskilt killar i min stil: Vältränade, hälsosamma, jättesnyggt hår, fina ögon och ”preppy” klädda. Allt efter att min identitet utvecklades så upptäckte jag att killar var det jag hade som preferens. Jag har en pojkvän som jag trivs jättebra med som jag träffade i somras. A dream came true, och ett av mitt livs höjdpunkter. Men jag kan inte placera mig i ett fack på vad jag har för sexuell läggning ännu, eftersom jag bara är 20.

– Jag tycker det har varit lätt att vara den jag är fastän jag hört kränkningar, men jag ignorerade bara de som kallade mig för ”faggot” eller ”jävla bög”. Särskilt när jag gick på högstadiet och sminkade mig och hade putsade naglar så kunde yngre elever ropa sånt. Men mina klasskamrater sa aldrig något speciellt.

När kan vi se dig på en scen härnäst?
– Just nu fokuserar jag på min nästa låt som ska släppas inom några veckor. Men det blir nog några konserter/shower under hösten. Men i nuläget har jag inget bokat. Håll utkik genom att gå in på min hemsida där jag och min manager uppdaterar om kommande saker.