I oktober är Darren Hayes tillbaka med sin första skiva på över tio år. Den australienske sångaren, som slog igenom som ena halvan av Savage Garden på 90-talet, hoppas att titeln Homosexual ska väcka uppmärksamhet och ge positiva vibbar.

I en intervju med brittiska Attitude förklarar Hayes att han var livrädd för ordet som 11-åring.

– Skivan heter Homosexual av flera orsaker. Den mest uppenbara är att jag är gay och växte upp i en tid då ordet var ett skällsord. Så jag ville återta det.

Dels är titeln också en reaktion på ”hur pr-teamet hos en stor skivstudio försökte gömma undan min identitet”. I en intervju för några år sen berättade han hur karriären tog skada efter att han kom ut.

– Men det kanske viktigaste anledningen till att jag valde just denna titel är att jag, år 2022, lever i en tid och ett land där hbtqi-personers frihet är mer hotad än någonsin. Det är dags att jag är så högljudd jag kan om vem jag är, säger Hayes.

– Nu är det mitt ord. Det betyder vad jag vill. För mig är det något magiskt, otroligt, unikt och livsviktigt. Jag heter Darren Hayes och är en stolt homosexuell.

I veckan släpptes första singeln – All You Pretty Things – som är en hyllning till de 49 personer som miste livet i Pulse-tragedin i Orlando år 2016.