Före detta QX-redaktören och krönikören Mats Strandbergs segertåg med trilogin om häxorna i Engelsfors fortsätter. Boken har nu givits ut i över 20 länder.
Vi kände att det var dags att ta ett snack med vår gamla arbestkollega och gratulera!
Hej Mats, och grattis! Vilken vecka, nu är det klart att ”Cirkeln” släpps i USA den 2:a maj, och igår kunde vi läsa att ABBA-Benny startar filmbolag för att er trilogi ska bli film, hur många gånger nöp du dig i armen igår..?
– Frågan är väl hur många gånger jag nypt mig i armen de senaste åren. Det är helt sjukt att jag har armar kvar över huvud taget. Men det här är förstås en rätt så extra omtumlande vecka. Jag är så lycklig över att vi ska göra film tillsammans med Benny och Ludvig, och att Levan Akin ska regissera.
Vad är mest fantastiskt i allt detta?
– Nu kan jag äntligen börja se fram emot att jobba med filmen. Det är det allra roligaste; att få vara en del av ett sånt dream team! Ludvig och Benny är väldigt engagerade, och de förstår precis vad Engelsfors är. Jag kan inte beskriva hur mycket jag tycker om dem och respekterar dem. Det skulle tyvärr ta slut på plats på Internet om jag försökte få med allt.
Är den tredje delen skriven än?
– Vi har just skrivit klart den första versionen av manuset, och nu börjar redigerandet. Det blir den tjockaste boken i trilogin, så vi har en hel del jobb framför oss. Den kommer i höst.
Har ni firat än eller firar ni lite varje dag?
– Haha, vi har mest bara jobbat. Men vi har planerat att fira. Ordentligt.
Kommer ni åka till USA när boken nu släpps där?
– Jag hoppas det! Min nästa stora dröm är att få komma till Comic-Con någon gång!
Har du unnat dig något än?
– Haha, jag har inte hunnit med något storslaget. Just nu känns det bara så ofattbart lyxigt att böckerna går tillräckligt bra för att jag ska kunna leva på dem ett tag framöver, och inte behöva oroa mig att kunna betala hyran varje månad.