På TV i kväll: Premiär för Girls och TV-cirkeln med bland annat Nour El Refai

HBO-serien Girls har i kväll premiär på SVT. Den handlar om ett tjejgäng i New York, jag vet låter bekant? Ja, serien har faktiskt blivit omtalad som en mer realistisk Sex and the city . Serien är belönad för bästa TV-serie och Lena Dunham för bästa kvinnliga huvudroll vid Golden Globe award. Vi får följa tjejerna Hannah, Marnie, Jassa och Shosanna. Hannah, som är huvudkaraktären, har drömmar om att bli författare en dag men just nu är hon praktikant på ett bokförlag i SOHO. Hon lever på sina föräldrar men redan i första avsnittet får vi reda på att de inte längre tänker försörja sin dotter. Hur ska hon nu klara sig?

Direkt efter programmet kommer avsnittet dissekeras av Johanna Koljonen med gästerna Nour el Refai och Linnea Wikblad. Tankar som programmet skapar kommer att analyseras och enligt SVT kommer det att pratas om pinsamt sex, skeva självbilder, kvinnlig vänskap och storstadsliv med liten plånbok.

Premiär för Girls i kväll 22:30 SVT 2 och TV-cirkeln 23:00 samma kanal.

Det är inte bara Girls och Nour el Refai vi får se i rutan i kväll, redan klockan åtta kan du se Min sanning med Pia Sundhage. Där får vi ett djupdyk i vem Sveriges damlandslagstränare egentligen är. Pia började lira boll redan i förskoleåldern sen har det bara flytit på och hon har otroliga fyra SM-guld och ett EM-guld på meritlistan som fotbollsspelare. Nu är hon en otroligt framgångsrik tränare. Hon blev utsedd till årets damtränare på FIFA-galan och hon har tränat fram USAs damlag till två OS-guld.
Min sanning går klockan 20:00 på SVT 2

Sveriges fotbollskapten Pia Sundhage kom in och sjöng ”Det här är ditt land...”

Du kan också se bästisarna Maria & Mindy i TV3 i kväll klockan 21:00.