Den brittiska sångerskan Emeli Sandé, 35, var tidigare gift med marinbiologen Adam Gouraguine och har pratat mycket öppenhjärtigt om den svåra skilsmässan. Nu har hon träffat kärleken igen, något som hon avslöjat genom en varm kärleksförklaring på Instagram.

”Det har tagit mig många år att hitta styrkan att vara mig själv. Jag har kämpat länge för att acceptera mig för den jag är. Jag är så lyckosam som har hittat min själsfrände Yoana. Att förälska mig i henne gav mig den styrka jag behövde. Det känns så skönt att vara kär och jag är lyckligare än någonsin förut” skrev Sandé till en bild på kärleksparet och tackade sina fans för deras varma stöd.

I en intervju med brittiska Metro har hon kommenterat sin nya öppenhet ytterligare och klargjort att hon inte vet hur hon ska identifiera sig, förutom som ”kär”.

Men att komma till den här punkten och att våga följa sina känslor har tagit lång tid enligt Sandé. Till Attitude berättar sångerskan att hon kände en outtalad press från sitt tidigare skivbolag och manager att inte komma ut.

– Det var ingenting som sades direkt uttalat till mig. Men det var definitivt något som jag kände att folk inte… De ville undvika att jag kom ut. De kanske var rädda för hur det skulle påverka saker, jag är inte säker.

– Nu känner jag att det är lugnt vad som än kommer. Om folk väljer att inte lyssna på min musik, förhoppningsvis blir det inte så. Men jag måste vara ärlig. Det är nummer ett.