Vi har redan tipsat om nyårsfesterna för er som gillar att planera i god tid!
Nu i jul så finns det dessutom flera fester att välja mellan även om barerna och restaurangerna passar på att sköta doppet i grytan på hemmaplan.

Christoffer Földes och Joe kör B2B på juldagen

MALMÖ

En av legendarerna när det gäller julfestandet är tveklöst Wonk i Malmö. Julfirandet startar med ordinarie öppet på lördag då Deejay Jonny och Elecktra är Dj och Belinda värdinna i Karaoken. Också på Juldagen så öppnar man igen och samlar Skånes hela garde av julmats-övergödda som behöver bli av med några kilon!
Chrisoffer Földes spelar då back to back med klubbens egne Joe. På plats för att göra denna juldag extra glimrande finns även Francesca och Göteborgs egen drottning Gretchen som därmed startar sin jul och nyåriga Eriksgata.




SLM Malmö följer de skånska festtraditionerna att hålla öppet på Juldagen. Så förutom lördagens Klubbkväll är det alltså källarbus i katakomberna på Ystadsgatan även på tisdag. Dresscode, medlemsklubb och respekt är det som gäller!


I Stockholm är det just läderklubben SLM som håller en kär julöppet-tradition levande. Så idag fram till och med onsdag är det öppet på Wollmar Yxkullsgatan – varje kväll. Medlemmar, killar och i alla fall någon slags vettig klädsel förväntas för att byta de griljerade skinkorna mot sådana som sitter på levande kroppar. DJ GVK Addiction spelar lördag och på Juldagen.




Kolingsborg har premiär för sina nya utökade öppettider, som vi såklart passar på att gratta till. Äntligen har Stockholm fått ett gayställe som kan vara öppet anständigt länge så man undrar om politikerna fått någon slags julfnatt så här mitt in i mandatperioden!
Fredag kväll är det Paradise som håller öppet till 04. Julstämning levereras av Andreas Graveleij och Anders Sewerinsson. 100 kronor och 20+ är det som gäller i dörren.
På lördag är det så Garage där man håller öppet 04 – eller längre, beroende på stämningen i lokalen. Garage håller till just i nedre delen av huset med Miss Pamela och Anders Sewerinsson som levererar house respektive gay pop.




Fredag kväll har underground-legendaren Michael Eklöf hittat tillbaks till rätt sida Skanstullsbron. Från att på den gamla goda tiden ha drivit sjukt underbara svartklubben Dr Zoo i det som numera är Hammarby Sjöstad fixar han festen ”Berlin New York i Stockholm”: Start redan 18 med en After Work ”sedan sätter helvetet igång på allvar” och stökar till det i våra musiksjälar fram till 03 på morgonen. Alla unga klubbfixare bör vördnadsfullt bugandes och knixandes ta Eklöf i hand denna natt!



På lördag är det just sådana unga som sköter klubbandet bara några krångelvägar iväg från Slakthuset. Gumm4n har julfest Under Bron (Skanstullsbron alltså). Utmed Årstaviken tar man sig så lätt som en plätt till Strand (numera övertaget av Debaser-gruppen) där MumsMums har sin julfest med premiär för Petter Wallenbergs nya band! Pianohouse rullar efter spelningen sedan natten ut i de romantiska kvarteren på knivSöder.




Katja och Gunn är såklart superglada över att ha nominerats i två klasser till 2013 års QX GayGala. Var med och fira deras triumf lördag kväll på nya permanenta lokalen på Kungsgatan 15! Öppet till 03 med drinkar som alla bär namn av lesbiska storheter!



Och lyssna nu noga! På lördag är det bartömning på Roxy! Vet ni att Roxy är ett ställe som inte bara bjudit på en skön stämning, god mat och mumsiga drinkar? Roxy är inte bara ett ställe som via sin källare Judy’s gett queer-Stockholm, bögjävlar och flat-Sverige en arena att samlas kring, festa i, hitta partners via och gosa loss på. Det är inte bara en krog dit Jodie Foster hittade för en middag i avskildhet (stackars henne, halva lebbvärlden visste inom loppet av en sekund… och var på plats inom loppet av två). Nej Roxy är dessutom, och kanske främst, ett ställe som satt Stockholm på världskartan. Vi är många som kämpar oförtrutet för att Sverige skall bli ett kul resmål för hbtq:sen – Roxy fixade det utan synliga åthävor. Nu skall vi tacka av kvinnorna och mannen bakom denna succé genom att köpa loss alla gamla slattar de har kvar bakom bardisken! Happy Pride!



På söndag är det inte bara slutstädning för Roxy utan på kvällen är det öppet på Torget såklart, liksom på gayklubben La Roche i city och på Patricia. På sistnämnda kan du festa till 05 på morgonen så du sen kan gå direkt till syskonbarnen, klättra ner genom skorstenen och fylla deras julstrumpor med godis, plastleksaker och annat onödigt som håller dem lugna till Kalle Anka tar över.





Julafton hålls det stängt på de flesta ställen men på Juldagen är det så mixade Monday Bars tur att skaka om skinkan samtidigt som man firar 20-år! Hela Kolingsborg är öppet vilket innebär fyra golv av trance, psy, hardstyle, hosue och d’n’b.



Även Club KG har öppet på juldagen och Swedish Dyke Vibes – dvs Katja och Gunn, spelar för alla sina fans och de andra som vill hänga med flator, bögar och allt som vägrar bli definierat!



När man börjar lista allt som händer kring julhelgen så inser man att det är dags att slutna klaga – Stockholm har ett riktigt bra festutbud! Ta vara på det!

I Göteborg är det fullt ös fredag kväll då Gretas inleder en trefest-serie som accelererar lördag natt och får sitt krescendo på Juldagen. Två dansgolv garanterar att de som startat på Bee kommer kunna dansa natten ut.
På lördag uppmärksammar queer-klubben Feed The Horse att det är slut på Mayaindianernas kalender (eller hur det nu var med undergången. Det är jobbigt nog att hålla reda på den Gregorianska tycker jag) och fixar en fest i andlighetens tecken. Från Shanghai kommer Lilian Liu för att spela så som man gör på de finare ställena där borta. Och duon Hoochie Mama spelar electronika!
Många i Göteborg samlar sig dessutom inför kommande fredag då Queer har sin sista fest för detta år! Men mer om det nästa vecka.



Jul firas inte bara i de stora tre. Kråks Värdshus har satt Skara på den svenska gaykartan och på Juldagen är det dags att etablera detta ytterligare. Open Mind Goes X-mas heter festen som startar vid 20!
I Örebro är det på Annadag Jul som stans gayklubb Heaven har fest. Dj Strandberg spelar, Fashion Pack står på scen och det är dessutom så att man firar att klubben funnits i två år nu!
I Kristianstad är det som alltid fredagspub i lokalen som också heter Heaven med en extra julig stämning. Och i RFSL-lokalen är det dessutom julfest på Juldagen. Perfekt planerat för hemvändare så väl som fastboende!
Apropå hemvändare är risgrynsgröt med saftsås något RFSL Halland i Halmstad lockar dessa med på Annadag Jul. Vare sig man gillar gröt eller ej är det ju ett topptillfälle att träffas hbtq i juletid!
RFSL i Borås firar in julen på Juldagen och har därefter paus till Trettondagshelgen!





Så avslutar vi detta tipsande med lille hoppetossan Benjamin Syrsas ord: From all of us to all of you A Very, Merry, Christmas!