Under årets upplaga av Oscarsgalan gick skådespelaren Will Smith upp på scen och smällde till komikern Chris Rock som fått uppgiften att roasta kändispubliken och andra höjdare inom Hollywood. Ett inslag där man vanligtvis får se stjärnorna tävla i ”vem som tar ett skämt bäst på kamera” när de vildsint applåderar och skrattar åt sig själva.

Det var när Chris Rock skämtade om att Jada Pinkett Smith skulle spela i G.I. Jane 2 (en roll gjord av Demi Moore 1997 då hon rakade av sig håret för filmen) slog det slint för Jadas make Will Smith. Det har resonerats att han reagerade starkt på skämtet om hans frus rakade frisör eftersom hon har sjukdomen alopeci vilket leder till håravfall.

I The Ellen Show frågas Wanda Sykes, som var en av kvällens konferencierer, om hennes tankar kring händelsen.

– Jag tyckte så synd om min vän Chris, det var fruktansvärt, jag mådde fysiskt illa och jag är fortfarande lite traumatiserad på grund av det. Och att de lät honom (Will Smith, reds anm.) stanna kvar på galan och njuta av resten av showen, och ta emot sitt pris. Det var helt enkelt fel. Om du slår någon ska du eskorteras ut ur byggnaden. Jag tyckte att det var förskräckligt.

Vidare Sykes att hon önskar att hon hade fått chansen att springa ut på scen när Will Smith skulle få sitt pris för att säga:  ”Tyvärr kunde han inte vara här ikväll”.