Outtröttligt vill Diamond Dogs Peter Englund med glamour och allvar i en engagerande blandning få oss att bidra till arbetet mot sjukdomen aids.
Tre gånger har han arrangerat WAD-Galan och samlat in pengar som gått till Posithiva Gruppen (2007) och till Christina Ralsgårds verksamhet för hiv-positiva barn och ungdomar (2010). Förra året blev det inga pengar över utan han fick själv täcka upp ekonomiskt ur egen ficka.

Peter Engund privat och som Diamond Dogs-alter ego gör reklam för årets WAD-Gala

I år har dock Peter Englund fått stor uppbackning i samband med att stiftelsen World Aids Day-galan bildats och det numera är ett större gäng med i arbetet. Förhoppningen är nu att man skall kunna skapa ett överskott och ge pengar till ”personer och organisationer som deltar i kampen mot hiv och aids i Sverige.”
Måndagen den 3 december hålls galan på Kolingsborg där du kan välja mellan en middagsbiljett, drinkbiljett eller eftersläpp. I år satsar de även på att sälja in lite större spons- och företagspaket och redan nu har det satts igång att spridas budskapet om att man via ett SMS kan stötta galans insamling.
För middagsbiljetten på 790 kronor eller drinkbiljetten för 390 kronor får man förutom en god gärning och en trevlig kväll en bred scenshow. Diamond Dogs och WAD-Girls delar då scen med Andreas Lundstedt, Shirley Clamp, Sara Varga, Babben Larsson, Hanna Lindblad, Lili & Susie, Nanne Grönvall, John Houdi, Albin Flinkas och Three D.
På själva World Aids Day, den 1 december, blir det landet runt en rad evenemang som bland annat Hiv-Sverige, RFSL och Noaks Ark står bakom. I Stockholm arrangerar Noaks Ark sin sedvanliga konsert i Engelbrektskyrkan där man i år har och kören One Voice som uppträder tillsammans med Carola Häggkvist.
QX återkommer med mer information om de aktiviteter som planeras i samband med World Aids Day 2012.