Idag tas alla restriktioner för restauranger och klubbar, liksom teatrar och evenemang bort helt. Vi kan gissa att det blir fullständig kaos på gayklubbarna! Klubbägarna och festfixarna putsar och fejar för att alla glasen skall vara rena, ljudanläggningar fungera och dörrvakter vara på bästa humör!

 

BeeBar blev så glada över de borttagna restriktionerna att de spelade in den supersköna videon där de dansande putsar bardisken för glatta livet. Att det är Mello-tider förtar ju inte direkt glädjen hos gänget som huserar i Stora Saluhallen vid Kungstorget i Göteborg.
– Jaaaa äntligen kan allt bli som vanligt och perfekt timing lagom till Mello, utropar Katarina Bäckström när QX frågar hur läget är.
– Nu kan vi köra schlager tills alla stupar, säger hon vidare och berättar att till helgen är det just schlagerparty de luxe och så tipsar Katarina om att QX Schlagerprofilerna kommer och spelar den 4 mars.

Gretas i Göteborg firar nyöppningen med att på fredag och lördag köra en Re-Opening-helg med öppet till 05 och flera dansgolv. Gissa att det blir kö när alla unga Västkust-kidz skall ta igen snart ett halvårs torka!

Queer drar såklart igång nu när det är möjligt med fester den tredje fredagen i månaden. Så börja sy inför nyöppningen 18 februari med Lavender Whip på scen och Földes på stora golvet och Bromèe i schlager. OCH, tack snälla statsministern et companie för att Sverige öppnar upp igen för att då kan vi åter njuta av Miss Fluffy! Göteborgs garanterat härligaste lady!

Samma kväll har SLM i Göteborg sin uppskjutna fest! Tema: Sauna! Öppet för medlemmar och är man det så vet man var man skall för att löga sig.

SideTrack i Stockholm återgår man till de sedvanliga öppettiderna onsdag till lördag 18-01.
– Perfekt med nya tiderna. Sååååå skönt att gå tillbaks till det normala. Igen…, säger Mikael Wallin till QX som berättar att onsdagskvällen blir som vanligt men att till helgen så är det i det i höstas öppnade ”dasscot” nalleklubben som kör ett dj-set och på lördag är det dj Kliin.

Secret Garden som så imponerande har öppet alla dagar året runt ökar på värmen på uteserveringen
– Underbart med de nya tiderna och coronas ”avvikande”, jublar Michael Kröger på Secret Garden.
– Vi drar igång till helgen med DJs och självklart visar vi mello på lördag. Våra husdrugor är igång och socialiserar med gästerna. Känns nästan lite overkligt att få återgå till ”normaliteten” efter 2 års hattande fram och tillbaka. Ser oxå fram emot QX galan i april och sedan ett fabulous Pride!

SLM Stockholm kan nu äntligen öppna upp helt och hållet! För medlemmar såklart. Onsdagar Pub-öppet till midnatt och utan krav på dresscode, fredag baröppet och på lördag fetisch-kväll. Bägge kvällarna öppet till02 och såklart gäller klubbens klädregler.

På lördag så kan du äntligen få fart på förstelnade dansben. Club Backdoor öppnar upp och har piffat till lokalerna under restriktionerna.  Öppet fredag och lördag till05 som tidigare och mer detaljerad info hittar du i egen artikel om klubben och i QueerMap.

Så fort beskedet att landet öppnar igen så meddelade tre festarrangörer att de är redo! Flamingo 101, med sina allt mer populära böghög-häng fixar sin öppningsfesten 18 februari, härliga Tuck O Hej planerar in sin fest den 25:e och dagen efter är det Moxys tur att samla kvinnorna.

Och på fredag är det nyöppning för häftiga MELT Bar! Queer så in i bängen.

Och såklart kommer det blir folkligt, festligt och fullsatt på alla restauranger som välkomnar regnbågsgästerna lite extra mycket. The Hills med fransk profil, Demi Mat & Bar på sköna Katarina Bangata och Whippet Lab på Rutger Fuchs några kvarter ifrån. Där, förresten, är det klokt att hänga på fredag kväll, i alla fall för alla Bitter Pills och Roxy-nostalgiker. Lotta Nordlander och Anna-Maria Sörberg låter meddela via sina social mediakanaler att de hoppar in som gäst-bartenders/musik-leverantörer. Fan vad kul! Hoppas ännu fler efter detta inhopp nu hittar till Whippet Lab!

Apropå slitvargar i restaurangbranschen med regnbågsglittrande touch så är Anna Ungh ett av namnen bakom nya restaurang Plais på Högbergsgatan 62, runt hörnet från Morfar Ginko. Kommer bli, är redan, succé!

 

I Malmö har ju myndigheterna lyckats med konststycket att skrämma stans enda gayställe och legendariska festarrangörer rakt i famnen på Köpenhamn. Så kan det gå. Red Shoe öppnar i Köpenhamn i klassiska snuskkvarter som numera är hottaste av heta på Istedgade 26. Typ nån gång i mars/början april. Just nu renoverar de för fulla muggar och söker personal!

Lyckligtvis finns dock Öresundståget och kvar i Malmö finns magiskt fina SLM, i alla fall för killarna. S upp för trappstegen till nedervåningen, annars är det bara att röja loss tisdagar och lördagar.