Zipperaktuella Micky Freidmann: Jag har 24 timmar på mig att ha kul i Stockholm

Hur kommer det sig att du gästar Stockholm?
– Jag är bara här för jobb under 24 timmar så jag hinner tyvärr inte se så mycket av Stockholm den här gången. Men jag fick en inbjudan att gästa Zipper när jag träffade Tobbe Nyman och min dj-kollega Micke Hi under Pride i Toronto i augusti i år. När Tobbe hört mig spela så började vi snacka om att jag skulle komma förbi hans klubb och det ska bli superkul. Så vi bestämde att jag skulle spela under ‘ Full moon som äger rum i kväll, och vid ett par tillfällen under 2013.
Så det blir bara jobb och inga nöjen?
– Nja, jag ska träffa ett par vänner som jag känt sedan min tid som ballettdansare, innan jag blev dj. Bland annat min landsman Rafi Sadi, från Israel som nu jobbar på Kungliga Operan.
Har du varit i Stockholm förut?
– Ja, för ett par år sedan men jag har aldrig gigat här.Så det ska bli otroligt kul!
Vad tycker du om svensk musik?
– Mycket av den mest inflytelserika moderna musiken kommer från Sverige, speciellt inom popen. Jag tycker att Sverige och Storbritannien går hand i hand när det gäller att sätta trender och komma med nya instressanta namn inom musikscenen.
Vad förväntar du dig av kvällens spelning?
– Att folk har kul! Jag tror och hoppas att de som kommer är öppna för nya ”sound & beats”. Och jag ärövertygad om att jag kommer att få en grym kväll eftersom jag verkligen kan relatera till uttrycket ”Gentlemen prefer Blonds…”
Ditt bästa gig någonsin?
– Super beach party på Ushuaya beach club – Ibiza sommaren 2012. Det är omöjligt att beskriva: atmosfären, människorna, ljudet, energin, ön… allt! Det var helt magiskt.
Ge mig ett par namn som du gärna skulle vilja se på ditt dansgolv under ett gig.
Keira Knightly, Michael Phelps, Ryan Gosling och min mamma. Fast mamma får hålla sig till vip-hörnan (skrattar).
Är du singel?
– Japp, det är jag. Och jag är ganska nybliven singel så jag jag tar mina stapplande första steg…
Flirtar du nåt när du jobbar eller är det bara jobbfokus?
– Jag flirtar aldrig när jag jobbar.Jag är för koncentrerad på jobb då. En dj har ett stort ansvar när han sköter musiken , så flirtande kommer efter spelningen (skrattar).
– Och tro det eller ej, jag är rätt blyg av mig. Men om jag ser en kille jag gillar så försöker jag verkligen att visa det så han förstår att jag är intresserad. Livet är för kort för att slösa bort bra tillfällen, speciellt om man bara har 24 timmar på sig….