Vi fortsätter att sammanfatta året som gått. Nu med en stilmedveten bagare, en prajdig postar och en manusförfattare och skådis som gett oss kunglig regnbågsglans i jul.

Simon Hallin, må inte ha vunnit Hela Sverige Bakar men den stilmedvetne Jönköpings-killen gjorde bra ifrån sig ändå och blev lite av en tittarfavorit.

Tre höjdpunkter för dig 2021?
– Att spela in Hela Sverige bakar, min födelsedagsfrukost på ett härligt hotell med min pojkvän i Portugal, och alla nya vänner jag har fått!

Och det sämsta?
– Att jag inte vann Hela Sverige bakar (skrattar).

En person som du skulle vilja hylla i år och varför?
– Jag skulle vilja hylla min pojkvän som har stått ut med ett ständigt stökigt och kladdigt kök.

Något du ångrar i år?
– Jag ångrar att jag inte bokade in två besök på julbord!

En låt som är 2021 för dig?
Dua Lipas Break My Heart.

Ett tv-program som är 2021?
Hela Sverige bakar såklart.

Hur firar du nyår?
– Det blir en tidig middag borta hos vänner som har barn, och avslutar sen kvällen med vänner som inte har barn hemma hos oss med utsikt över stan.

Vad ser du fram emot 2022?
– Jag ser fram emot nya jobbprojekt samt mer bakprojekt, och att fylla 40!

Julia Alfrida tävlade i Mello med Rich, gjorde Legacy med Sylve, släppte flatfavoriten GIRLS GIRLS GIRlS plus uppträdde på massa olika regnbågsfester och Pride-firanden.

Tre höjdpunkter för dig från 2021?
– Att vara med i Mello, spela in två musikvideos (för GIRLS GIRLS GIRLS & Legacy) plus att giga så pass mycket på Pride-scener i somras och under hösten som jag gjort tillsammans med flera av mina kära vänner som också är hbtq-personer och artister.

Och det sämsta?
– Att jag blev dumpad, att Corona fortfarande härjat samt att min mormor och morfars hus brann ner. Dom klarade sig helt oskadda tack och lov.

En person som du skulle vilja hylla i år och varför?
– Jag skulle vilja hylla min mamma för att hon är den mest fantastiska kvinnan i mitt liv. Det finns ingen som stöttar och lyfter mig mer än min mor när jag behöver det som mest. Hon är den personen som alltid stått mig närmast i hela mitt liv och inte minst under 2021 då mitt liv har varit en riktig omtumlande bergochdalbana på både gott och ont. 

Något du ångrar att du gjorde 2021?
– Jag ångrar sällan saker, men jag kan ångra att jag ibland varit för hård mot mig själv och stressat i onödan på grund av min egen prestationsångest. Det kan ibland ta över mitt fokus och göra mig deppig, vilket jag tror många kan relatera till. 

Vilken låt är 2021 för dig?
– Låten för mig 2021 är faktiskt min egna låt GIRLS GIRLS GIRLS eller Lil Nas X låt Montero (Call Me By Your Name). GIRLS GIRLS GIRLS är en låt som jag bara älskar att spela live och Lil Nas X:s låt som jag älskar att blasta på högsta volym.

Vilket tv-program var din favorit?
RuPauls Drag Race på första plats, och sen kommer Young Royals på en stark andra plats.

Hur firar du nyår?
– Planen är att giga tillsammans med min kära vän Melanie Wehbe på en privat fest och det ska bli superroligt!

Vad ser du mest fram emot 2022?
– Jag ser fram emot att släppa ny musik redan i vår! Jag håller dessutom på att skriva på ett debutalbum som jag ser väldigt mycket emot att få färdigställa och ge ut. Utöver musiken ser jag fram emot att fortsätta förgylla mitt liv genom att umgås med min familj och mina fina vänner! Som den hopplösa romantikern jag är så kanske jag också hoppas på att träffa någon och bli kär, vem vet (skrattar).

Bengt Braskered skrev manus och spelade med i SVTs, kronjuvel denna jul En kunglig affär – berättelsen om Kurt Haijby. Dessutom syntes han i serierna Knutby och Den osannolika mördaren.

Tre höjdpunkter för dig från 2021?
– Kräftfiske i månsken i mitt Östergötland, när jag upptäckte hur otroligt skönt det är att bära kjol (på galavisningen av En kunglig affär), och covid-vaccin.

Och det sämsta?
– Talibanernas maktövertagande i Afghanistan  och de hemska bilder av flyende människor därifrån, de som klamrade sig fast utanpå lyftande flygplan och som sedan fick släppa taget. Så rädd och desperat ska en människa aldrig behöva bli, fruktansvärt.

En person som du skulle vilja hylla i år och varför?
Armand Duplantis. Hur kan man hoppas så högt och hur vågar man falla från sex meters höjd med risk för att bli spetsad på en stav?!

Något du ångrar att du gjorde 2021?
– Att ångra ligger inte för mig och det jag borde ångra minns jag inte.

Vilken låt är 2021 för dig?
–  Allt med Thomas Stenström! Allt han gjort i Så mycket bättre. Och för mig har han typ levererat årets låt det sista fem åren. Geni är han! Jag smygfotade honom på en restaurang på Söder. Han såg det, jag skämdes, log och vinkade lite fånigt. Han tänkte nog ”Konstig gubbe vinkar till mig, ja ja det är smällar man får ta

Vilket tv-program var din favorit? 
– Jag vore en lögnaktig liten lort om jag inte erkände att det är En kunglig affär- historien om Kurt Haijby som jag skrivit och spelar i.

Hur firar du nyår? Vad ser du mest fram emot 2022?
– Hoppas jag blir bjuden på knytismiddag och får förrätten som mitt uppdrag, är gammal kallskänka i grunden.