Varje tisdag kommer Arabiskt och Latinskt initiativ att anordna aktiviteter för ungdomar upp till 26 år i sin lokal vid Odenplan.
– Alla behöver en plats där de får känna sig hemma, säger Ali Al-Basri, som tillsammans med Sissela Nordling Blanco är initiativtagare till mötesplatsen.

De satsar särskilt på latinamerikanska och arabiska aktiviteter och därför blir det bland annat salsa-, magdans- och matlagningkvällar.
– Ungdomarna behöver få göra saker som påminner om deras hem och hbtq-rörelsen i Sverige är rätt dålig på att inkludera hbtq-personer med utländsk bakgrund, säger Sissela.

Sissela Nordling Blanco vid Shababyas bok- och pysselhörna

Varför är det viktigt med aktiviteter där det talas arabiska eller spanska?
– Även om man talar svenska, så kan det kännas bra att hålla språket levande, säger Sissela.
– Många som besöker oss känner sig exkluderade. Det kan vara att de inte kan svenska, att de inte har samma kulturella bakgrund eller samma läggning som andra i vårt samhälle, säger Ali.

Varför satsar ni på ungdomar?
– Ungdomsstyrelsen pekar på att unga hbtq-personer ofta mår sämre, jämfört med andra ungdomar, bland annat till följd av diskriminering, hatbrott eller dåligt bemötande av samhället. Att finna platser där man kan vara sig själv är därför jätteviktigt. Det kan också stärka gruppens vilja att engagera sig och påverka samhället, säger Sissela Nordling Blanco.


Sissela Nordling Blanco vid Shababyas bok- och pysselhörna