Eftersom festivalen är gratis har alla möjlighet att besöka den. Meningen är också att barnen ska känna sig särskilt välkomna. På torsdag och fredag är det babysalsarytmik för minstingarna. På fredag är det legoworkshop. Dessutom blir det parkour, bollywoodträning och det anordnas en poesifabrik för barnen.

Äldre kan se Ola Salo, eller roa sig med att gå på slöjdworkshop. Eller varför inte besöka Plattan på onsdagskvällen, där det är Brazilian party. Sen blir det givetvis teater och opera i mängder. För den som känner för en lite mer stillsam festival passar kanske en roddbåtstur, där man får uppleva konstverket Min Älskling bättre. Eller varför inte Blocketloppis?

På lördagen, dagen innan Kulturfestivalen avslutas, förvandlas Plattan till ett jättelikt dansgolv. Där bland annat Dj Cangorock får alla på dansgolvet att bjuda på sina hetaste höftrörelser. Förra året hade festivalen en halv miljon besök. I år blir det troligtvis ännu fler. Speciellt eftersom Ung08-festivalen anordnas samtidigt som Kulturfestivalen.