Helsingborg har haft lite berg och dalbana när det gäller gayklubbandet. Närheten till Malmö och Köpenhamn har periodvis lagt sordin på satsningarna. Men nu tar Jenny Brandin och Caroline Tornerhjelm tag i saken och fixar den ”straightvänliga” klubben SEPTEM.
– Helsingborg är ändå en av Sverige största städer och har ett stort nöjesliv, berättar de två för QX. Därför tycker vi att Helsingborg ska sättas på HBTQ kartan samt utöka kulturen.
De två hörde av sig till de olika klubbarna i Helsingborg men det var endast en som svarade – Tivoli. En klubb och lokal där bland annat den legendariska draggruppen Champagne Safari brukar showa. Namnet Jenny och Caroline valt kommer från det latinska ordet för sju och skall återkoppla till de sju färgerna som finns i en regnbåge.
Och därmed kanske regnbågsflaggans skapare Gilbert Baker blir extra glad. I den första versionen var det just sju färger även i gay/hbt-rörelsens regnbåge, men den sjunde färgen, rosa, togs bort av ekonomiska skäl.
– Vi tycker HBTQ är en viktig fråga i samhället och den ligger oss varm om hjärtat därför vill vi jobba järnet för att det ska bli en FANTASTISK kväll, säger de båda till QX samtidigt som det betonas att detta just är en fest!
Kvällens första SEPTEM har Rickard Sundberg och Ligga med P3s Matilda Berggren som DJs och festen startar vid halv tolv och pågår till 04. Går det bra så är Jenny och Caroline liksom Tivoli inriktade på att det skall bli fler fester framöver! Så kliv på Påga- och Öresundstågen nu alla som befinner sig i Skåne! I natt är det party som gäller i en av landsändans vackraste städer!




I Stockholm anordnas den andra för-festen till Miss Gay Sweden-kalaset under Stockholm Pride. På Hamburger Börs står Maryjet på scen och det är Dj Inca och Emma Gayga som sköter musikleveransen.
Eftersom det är fredagen den 13e så är det såklart i bästa Jason Voorhees-anda skräcktema på flatfesten.



Tycker man det är lite otäckt med vita masker för ansiktet så kanske Paradise är ett alternativ för storstadens bokstavsbarn. Här är det öppet på alla tre våningarna och vi kan hinta om att turister är det gott om just nu!
Ett mörkt moln drar in över Kungsholmen och Söder i skrivande stund med härligt extrema blixtrar och dunder. Men detta utlovas vara över till kvällen så Mälarpaviljongens Klubb Before kan vara en bra start på natten.
Blir det ihållande regn är det såklart Torget, Side Track, Jodie Fosters favorithak (?) Roxy, Urban Deli eller Göken som kan vara ett torrt alternativ.
Att ta en tidig myskväll i Saltsjö-Duvnäs är inte så mycket äventyr som man kan tro. Saltsjöbanan från Slussen i ett nafs och så någon minuts vacker promenad till ett av stans fantastiska sommartillhåll, Koloni!
När natten kryper på klär sig killar i tight läder eller svettigt gummi och smiter ner på SLM där det ör barkväll ikväll.



Göteborgs gayvärld är full av turister, rapporterades från BeeBar igår. Ikväll lär det inte vara en mindre med sanningen överensstämmande information. Extra bra span-chanser alltså! Förutom BeeBar är det såklart Gretas som gäller fredag kväll. Öppet till 04 med Dj Bitter och Richi M.
Den mixade Masthuggsbaren har kanske den i god Ada-anda fyndigaste svengelska devisen just nu – ”Probably the best beerhak in The world”. Karaoke och Quiz från 17 och en massa ölsorter och gays av den mognare stammen blandat med annat lokalt folk.



I Skåne är det inte ”bara” Helsingborg som fixar fest ikväll. RFSL i Kristianstad, på andra sidan myllan har puben öppen 21-01 och i morgon är det grillfest med pub. Anmälningstiden har gått ut men det finns säkert plats om man käkat hemma först.