Det började som en rolig grej på Twitter. Malin Söderberg, som aldrig träffat Tilde drog igång en Team Tilde-kampanj.
– Hon var en kompis kompis och hon är ju värsta nörden som gillar science fiction, precis som jag. Så jag drog igång en kampanj och gjorde ett tryck som föreställer Tilde och en måne. Inspiration fick jag från Twilight. Där har de ju Team Jacob och Team Edward, säger Malin Söderberg.

Maria Sjöberg, Tildes bästa kompis, såg sedan till att trycket hamnade i en webshop, där man kan köpa både mugg, tygkasse, t-shirt och linne med Tildes ansikte på. Självklart är trycket i rosa.

Tygkasse, mugg, linne och t-shirt.

Du har rosa hår, hur kommer det sig?
– Jag hade färgat håret i så många naturliga färger att jag till slut tröttnade. Jag ville ha något annorlunda och för ett år sedan bestämde jag mig för att färga det rosa. När man är en kontorsråtta, som jag, passar det bra med rosa hår, för då syns man i kontorslandskapet.

Hur känns det att se folk gå runt med kläder som det är ditt ansikte på?
– Det är lite absurt att se någon gå runt med ens namn och ansikte på sig.

Har du en egen t-shirt?

– Nej, det skulle ju vara lite konstig om jag hade. Fast jag har en påse och en kopp!

Det var bästa kompisen Maria Sjöberg som nominerade Tilde till Miss Gay.
– Jag tänkte först ”gud, en skönhetstävling” men sen: ”varför inte nominera intellekt?”. Så det var det jag gjorde.
Och av 300 sökande kvinnor lyckades Tilde bli en av nio finalister.
– Jag har aldrig varit den snygga tjejen. Jag har alltid varit nörden. Det känns lite som de har plockat fisken ur vattnet. Jag har aldrig ens varit intresserad av att vara snygg.
– Men genom att få en möjlighet att vara med i den här tävlingen kan man vidga begreppet ”snygg”. Fler borde egentligen tycka att de är snygga.

Första pris i Miss Gay är ett års modellkontrakt, middagar, kläder, en resa för två till Spanien med mera. Det är en jury som kommer kora vinnaren och de bedömer utseende, charm, personlighet och vad de har för mål med att vinna titel. Både Maria och Malin tror att Tilde har en god chans i tävlingen.
– Hon sticker ut bland de andra. Och jag måste säga att hon har skön energi och utstrålning, även om jag bara träffat henne en gång, i söndags. Sen är det ju kul att hon är en representant för nördkulturen, i och med att hon gillar science fiction. Hon synliggör ”queernerdsen”, säger Malin.

Tilde: Får man fler brudar om man är med i Miss Gay?
– Nej, haha. Det har inte varit någon explosion precis. Folk är kanske rädda för mitt rosa hår. Men det vore roligt om folk kom fram och pratade. Det är kul med nytt folk!

Maria: stämmer det?
– Du vet ju hur det är. Man är oftast själv blind och fattar inte att det är någon som stöter på en. Man blir närsynt. Fast jag vet inte om tävlingen hjälpt Tilde. Hon har hur som helst inte svårt att få kvinnor.

Vad ska du göra om du vinner?
– Det blir ju lite som en revansch för nörden i så fall. Och direkt efter kommer jag tokdansa!

På fredag kan man tokdansa på Miss Gay Pre Party tillsammans med Tilde och de andra finalisterna. Det blir skräcktema eftersom det är fredagen den 13:e. Mariette Hansson ser vi på scen.



Läs även: Dom leder Mr & Miss gay

Rösta på din Miss Gay här

Läs mer om Miss Gay i Majsans blogg och få mer info om tävlingen och festen i Qruiserklubben: