När Björnarnas Mega Bear Paty även i år arrangeras traditionsenligt i samband med Stockholm Pride breddar man konceptet. Förutom runda, goda och burrigt håriga bamsar kommer det hårdföra, av lera nedsmutsade och efter hårt spel såriga och utmattade rugbykillar att finnas med på Björnfesten – som numera alltså även blir en rugbyfest!
– En ny generation håller på att vidareutveckla konceptet björnförening, berättar Nima Afrasiabi från Viking Bears. Utomlands är det en bredare publik som tar sig till björnfesterna och det vill vi åstadkomma i Stockholm också. Vi vill att fler ska upptäcka den avslappnade stämningen dit alla är välkomna: tjocka, muskulösa, smala, skäggiga, läderkillar, gamla, unga… På våra fester brukar folk slita av sig tröjan oavsett kroppstyp eller ålder!
Att det blev just i år är för att Sthlm Berskersers, som nyligen gjorde succé på Bingham Cup i Manchester, arrangerar en turnering med bland annat ett belgiskt gayrugby-lag i samband med festivalen. Nima snackade med Peter Sahlström och gnistor slog ut direkt!
– Vi vill fixa en grym fest för våra gästande rugbyspelare och killarna i Viking Bears har haft flera schyssta kvällar på Side Track där jag jobbar ibland. Det kommer bli en skön blandning av folk, säger Peter.
Dj från New York är bokad och lokala DJs kommer att addera till dansstämningen. Svett, glädje och bus är kännetecknet för de två klubbarna, så därmed är det klart! Fredagskvällen är bokad.
Och vem vet, kanske kommer det avslöjas hur många av Rugbygrabbarna som investerat i Ben Cohens nya kallingar?