Det handlar om karaktären Chromie, som varit med i spelet sedan 2004. Antologin Folk and Fairy Tales of Azeroth släpps 25 maj men redan nu har fans kunnat ta del av utdrag. Boken bjuder på ingående information om karaktärer och världen i World of Warcraft.

Men nu tillbaka till Chromie, och häng med nu, för det kan vara förvirrande. Karaktären Chromie gestaltas oftast som en kvinnlig gnome, men är egentligen en bronsdrake som kan resa i tiden. När hon är en bronsdrake heter hon Chronormu, vilket är ett maskulint namn då det slutar på ”ormu”. Drakar av kvinnligt kön slutar nämligen med ”ormi”.

Därför har fans under en längre tid undrat varför Chromie är en drake med manlig könsidentitet, men valt att anta formen som kvinnlig gnome, något som antologin nu avslöjar. Efter att Chromie i en ritual bestämmer sig för att gestaltas som kvinnlig gnome, får hon frågan varför och svarar helt enkelt:
”Det passar mig.”

Fans som tagit del av utdraget vände sig snabbt till Twitter för att få svar om om Chromies könsidentitet. Man ville helt enkelt veta om Chromie var gender fluid och var en man när hon var drake och kvinna när hon var gnome. Som tur var svarade författaren Steve Danuser:

”Innan ceremonin var Chronormu han/honom. Efter är det hon/henne som gäller både som drake och gnome.”

Fans har nu äntligen fått bekräftat vad många trott, även om det tog 17 år för Blizzard att gå ut med det offentligt. Många menar att detta är ytterligare ett steg mot mer mångfald inom spelvärlden, eftersom Blizzard är ett av världens största spelföretag.