Natten då en stor del av stockholmarna bänkar sig framför dumburkarna kan en annan stor del istället förbereda sig för att dansa natten lång! Ytterligare en queer/gay-inriktad sommarklubb öppnar i Trädgården som ligger Under bron intill Eriksdahlsbadet.
Gumm4n, varför detta namn?
– Det ligger mycket bättre i munnen än Gubben, säger Staffan Lindberg som är en av arrangörerna.
– Och för att både flator och bögar kallar varandra för det, så vi tänkte att det var lika bra att gräva där vi står… Bland bögar och flator.

Bakom klubben står Hanna Ostrowski som dekorerat Hootchy Kootchy under flera år, Siri Hjortron Wagner som driver kaféet Sodom och håller på med dans/performancegruppen ÖFA-kollektivet, Staffan Lindberg och Pjotr spelar skivor överallt och har tidigare gjort klubbarna Black Banana Inn och Blacklight tillsammans.
Berätta om profilen på klubben…
– GUMM4N är en dansklubb sista helgen varje månad för alla gays i alla åldrar och deras vänner som vill festa som fan, inne i huset på Trädgården, berättar Staffan Lindberg.
– Hanna och Siri står för innehållet, alltså det som besökarna bjuds på utöver den fantastiska musiken som bög-gummorna Pjotr och jag står för.
På lördag blir det bland annat spåtant, hot shots, och en fantastisk överraskning i form av Lune feat. The Alternative Shadow.