Det är inte varje år som träden sprider så mycket pollen som nu. Det är inte heller varje år som löning kommer en fredag då solen strålar i dagarna tre och värmen gör att vi tror vi befinner oss på Mallis.
Så denna tipsrunda startar med ett glädjens budskap: Man kan blanda vin och vatten, och man blir inte bara snyggare utan dessutom orkar man mer!
I detta nådens år 2012 den sista helgen i sköna maj är det björn-festival i Stockholm. Redan på torsdagskvällen smygstartade Bear Weekend på Side Track, björnarnas garanterat mest populära vinteride och nattsuddarbar!
Fredag kväll fortsätter festen på SLM där björnarna inleder redan vid sju för att vid tiotiden blandas upp med läderfolket. På lördag är det promenad i solen, gemensam badfest och på kvällen hålls björnfesten på Kolingsborg!





Kolingsborg huserar på fredagskvällen klubben Paradise där man denna dagen före dopparedagen har en brittisk ”pop-sötis” som skall vara med på Spring Pride i Eskilstuna i helgen. Men planet landar ju i Stockholm så Thundacub sjunger några låtar om Money. Och såklart är alla dansgolven öppna.



Fredag innebär även att sommarklubben Before i en hyllning till lönehelg och solsting smygöppnar på Mälarpaviljongen med DJ Pamela Leal Viñals. Och lyssna. Även rosé bör blandas med vatten i glas!
Kan ju göra en vågad gissning – Mälarpaviljongen kommer vara knökad denna helg. Galet knökad. Kom i tid, eller kom sent!



Lördag blir en lång dag i hänryckningens tecken. Förhoppningen är såklart att vi skall bli lika pinsamma som norrmännen och i natt åka tutande med svenska flaggor i händerna efter att Loreen tagit hem segern i Baku.
Men även utan denna grand finale på den 26 maj 2012, kan man tuta både i det ena och det andra. Bara man blandar med vatten respektive tänker på att tuta säkert.
På Star Gay Disco är det finbesök! Kate Ryan står på scen klockan 01. Gissa att det kommer allsjungas till ”Je t’adore”, ”Ella, elle l’a” och ”Voyage, voyage”! Alla dansgolven besatta av DJs: Mathias Lundström, Gretchen, och Leo B.



Kolingsborg är inte bara öppet för björnar på lördag. Dessa intar VIP-hyllan medan det i övriga huset är Carnival! Natten inleds redan 20.30 så att vi alla kan se på ESC-finalen tillsammans. Ärligt. Fanken så mycket mer kul att skrika ut sin glädje (eller besvikelse även om det redan gjordes i delfinal 1 då Finland åkte ut) med en massa andra fjolls än sitta med väninnorna framför hemmadumburken!
Och danssugna med allergi mot schlagerpop: Det blir back to back i källaren med Wiktor Sjöwall och Pamela Leal Vñals.
En bisats: Tack snälla klubbarrangörer att, trots irritation och konkurrens er emellan, ni inte tramsar med att bojkotta DJs som vill spela på olika klubbar. Sådant patetiskt beteende hör till tiden innan 10-talet.



Bara att döpa en homo- bi och trans etc-klubb till Gumm4n är värt ett besök. När det dessutom är Dj-oraklerna Staffan Lindberg och Pjotr med klubbflatsen Siri Hjorton-Wagner och Hanna Ostrowski som gör alla glada Under bron vid Skanstull. Och det är sommar. Och deras budskap är att alla skall vara Göteborgare för en dag och tycka allt är Gör-, ja då går det ju inte annat än att smälta!



Tokmostrarna Miss Inga och Marcus har som tidigare nämnts tagit de bästa lokalerna i stan för sommarsäsongen. Lördag natt är det Vidöppet igen på Berns terrass. Vad kan man säga mer. Ute som inomhus, party, Berns, Berzelii. Behövs mer värdeord.



Och gissar vi rätt visas Melodifestivalen på TV hos Side Track, Roxy, Torget, Göken och dessutom hos SLM. Mälarpaviljongen kanske i alla fall får ett bord ledigt från klockan 21. Glöm inte att Roxy och Göken har toppbra uteserveringar och att Urban Deli ligger vägg i vägg med Roxy.
Och på lördag är det storkalas på Hamburger Börs då Kajsa Bergkvist är med och förfestar inför Miss Gay Sweden-tävlingen.


GÖTEBORG
Om det undgått något så vänligen boka biljett och boende nu. Nästa onsdag börjar festen med flest bokstäver i namnet, HBTQ-festivalen 2012!
Redan fredag kväll är det dock festival på gång på Avenyn. Gretchen väl hemkommen från nattsudd i huvudstaden, Miss Fluffy och Krizz Dee Light står parad bland Superhjältar i tighta sexiga spandex när Queer har sin Superbög-fest där finast putning vinner!
Daniel Olsson är DJ på stora golvet, Bebulah Leigh i schlagerbaren och allt detta händer såklart på Park Lane.

Göteborg är inte ”bara” Bee, Greta och Queer. Göteborg är kobbar och skär. Det är sol, segelbåtar och det är salta stänk från ditt och datt. Men även i Göteborg gäller denna enda sanning från en erfaren man: skall man nödvändigtvis dricka vin till räkorna så ta då varannan vatten mellan sipparna.
Bee strålar året om, men ännu mer då uteserveringen fylls av A&F-killar i shorts som vet hur en flirt skall dras. På Gretas, du älskade diva på jorden, är det såklart intresset för ESC i Baku som kommer att fylla lokalen på lördag natt.




MALMÖ
Swedish Dyke Vibes är inte bara 2011 års Klubbfixare enligt QX läsare. Katja och Gunn är dessutom ett fantastiskt resandesällskap i partaj. Denna fredag landar de i Malmö där de med Ladyfest fixar en klubb KG på Deep! Flatigt för alla kön.



Något mindre flatigt kan man kanske karaktärisera läderbög-klubben SLM som. De har dessutom Stallion-Night som tema på fredag. ”Ston” kommer innan 11 och därefter ”hingstar”. Djurrättsaktivister behöver inte få krupp. Det är bara vanliga hederliga bögar så släpps in.
På lördag är det så öppet på SLM med ”vanlig” klubbnatt.



På lördag är det såklart Wonk som gäller. Eurovision-party och det kommer smällas i champagnekorkar vare sig Loreen vinner eller ej. För så är det i Malmö när sommaren har kommit, solen är uppe längre än någonsin detta år och penningpungen är sprängfylld av slantar. Deejay Johnny, Carina DeSolei och Belinda ökar på stämningen det lilla extra.



Glöm nu inte att det finns fler platser på vår jord än Sthlm, GBG eller Mö. I Gävle till exempel är det Mingel Goes Gay-fest. I Kristianstad fredagspub på Heaven. På lördag är det fest till Loreens ära hos RFSL i Borås och Jönköping och i Umeå är det Take Queer som har säsongsavslutning!