En av årets stora festdagar brukar Valborg utses till. Men på gayscenen verkar denna vårens stora kult-fest ha brunnit inne.
Torget, Göken, Mälarpaviljongen och Roxy är bar-alternativ för de som vill ta chansen att gå ut när man kan få extra sovmorgon på tisdag. Vickans måndagsklubb, som länge haft en schlagerinriktning kan säkert räkna med extra gästtillströmning ikväll.
Men de som på allvar håller Valborgselden brinnande är läderklubben SLM som ikväll har öppet hus dit unga killar speciellt välkomnas. Som värd står logiskt nog Mr Baltic Battle, Alexi Carpentieri, som valdes till Mr Leather Europe i syfte att tävla om titeln Mr Leather International i slutet av maj. En tävling han dock tvingas avstå på grund av att han ännu inte fyllt 21 år. Så i år står Europa utan nån representant i den amerikanska läderscenens huvudstad, Chicago.
SLM är nu dessutom nästan färdiga med ombyggnaden av lokalen med nya ”flirt-vänliga” baren installerat och klar.
Erik som ansvarar för klubbens ungdomsverksamhet berättar om kvällen:
”Det är en repris på förra årets ungdomskväll som var mycket lyckad och populär. Vi tycker det är jättekul att fler och fler yngre hittar ner till oss; så att ha en kväll speciellt tillägnad dessa killar känns som en självklarhet. ”
Han och de aktiva i ungdomsverksamheten hoppas nya vågar ta sig ner med ett ”glatt, nyfiket, sexigt, party”-humör och tipsar om att man på SLM Stockholms hemsida kan läsa vilka klädregler som gäller.
För att ingen förvirring skall uppstå är ungdom i SLM-sammanhang definierat som 18 år och uppåt, klubben är för killar och män och med tanke på hur mycket som händer på SLM och hur ofta det är öppet kan det finnas anledning att påminna om att det körs runt helt och hållet på ideella krafter.
Ungdomskväll innebär inte att det finns någon åldersgräns uppåt. På öppna hus behöver du inte vara medlem.