När gayklubben Stargayte på Riddarholmen i augusti 2002 fick lägga ner, var det under liknande omständigheter som just skett med Zipper. Då liksom nu är det Dragan Ciric som var ägare av lokalerna där gayklubbarna höll till.
– Det är det gamla vanliga, säger Stavros till QX på telefon från Grekland där han idag är verksam.
– Vi hade en muntlig överenskommelse där vi tog garderob och entré, berättar Stavros som drev klubben tillsammans med Jens Engelberg.
– Över en natt fick vi inte komma tillbaks, säger han. Och veckan efter öppnade Torbjörn Nyman och Kent ”Bernhard” Bernhardsson klubben Lino.
– Det är alltid ägaren till lokalen som har sista ordet, säger Stavors som också reagerar på att Navid Kabiris nya klubbs namn, Star Gay Disco, känns snarlik den klubbs namn som han och Jens drev i början av 00-talet.
– Hur skall man som klubbfixare skydda sig mot att åka ut med badvattnet?
– Man skall göra som ”Bernhard” gjort och sköta sig själv, svarar Stavros. Man kan aldrig lita på nån annan.
Stargayte låg i Riddarhuskällarens lokaler där den populära gayklubben Lino sedan öppnade. När Lino lades ned valde Torbjörn Nyman att flytta med Dragan Ciric till hans nya lokaler i hörnet Norrlandsgatan och Lästmakargatan och öppna klubben Zipper medan Kent Bernhardsson tog över Kolingsborg där han idag driver Paradise och Garage liksom hyr ut till andra klubbfixare.
Läser man artiklar på QX.se från den tiden så drevs klubbverksamhet vidare under namnet Stargayte några lördagar innan den döptes till Lino och det fanns olika syn på om Stavros och Jens sparkats eller om de själva valt att lämna efter en tvist.
Stavros är sedan flera år verksam i Grekland där han snart öppnar en bar på ön Skopelos.
– Efter Mama Mia har det kommit mycket turister hit, berättar han. Inte minst skandinaver. Men här gör jag som jag lärt mig och öppnar i egen regi.

Zipper utsparkade efter snart tre år


Turerna kring Stargayte och Lino

Lino öppnar med Babette och Magnolia


Vad händer på Stargayte på lördag?

Scorpio driver vidare ”Stargayte” på Riddarholmen

Stargayte lägger ned på Riddarholmen