Även om det blir nära köldgrader och även om det kommer bli blötsnö så låt dig inte luras! Våren är här och ett av de säkraste tecknen, Mälarpaviljongens öppning för säsongen, blir ett faktum på lördag!
– Väder är som det är, det har jag slutat bry mig om, kommenterar paviljongens Arto Winter. Väderutsikterna är inte goda de närmaste dagarna, men på med pälsen och ge er ut och se hur våren växter fram, det är grönt och vackert hos oss redan!
Baren, restaurangen, caféet, scenen, klubben och inte minst trädgården vid Riddarfjärden är något av en reklampelare för Stockholm numera. Knappt ett reportage om staden som turistmål, framförallt inte i internationell gaymedia, saknar en stor bild av paviljongen i strålande sol, fullpackat med sommarvärmda gaykillar. Winter och kompanjonen Anders Karlsson har all anledning att ta åt sig av uppmärksamheten.
– Mälarpaviljongen skall upplevas som semester, sammanfattar Arto Winter för QX.
Förra året kom de igång med sin senaste stora satsning – trägården. I år utlovas än mer grönska och färgprakt.
– Som ett tecken på det sätter vi inledningsvis ut 5 000 tulpaner. Sedan kommer mer. Vi vill vara den finaste trädgården mitt i staden. Bögarnas Rainbowgarden skall ju såklart vara finast!

– Varför gör ni denna satsning på trädgårdsmiljön?
– Vi är omgivna av vatten och ligger i en gammal klassisk park och då känns det som rätt tema att satsa på trädgården. Med grönskan skapar vi varierande rum på de olika pråmarna, tematiska trägårdsrum som vi tror ökar trivselfaktorn. Det skapar en härlig atmosfär, harmoni och ro för de som besöker oss.

Förutom satsningen på grönskan finns i år en ny landgång på plats.
– Den är väldigt skvallrig, säger Winter. Man kan se alla som kommer och går!
Maten kommer vi känna igen där temat sommarmat och klassiker av olika slag utlovas av Winter.
– På sprit och vinfronten blir det mycket organiskt och rättvisemärkt i år, berättar han vidare.
En stor nyhet är att Mälarpaviljongen startar en blogg. Där kan man bland annat följa trädgårdsmästare Kristina Björk som rapporterar om nyheter från den gröna oasen.
– Här kan man följa hur våren och sommaren växer fram, hur andungarna växer och hur gästerna har roligt, berättar Winter. Vi kommer dessutom självklart ha informativa texter och bilder och publicerar något varje dag.
Vad ser du fram mest emot inför säsongen?
– Alla tillställningar med, Djs, artister och klubbar som kommer igen i sommar, bland annat lördagarnas Boyz and Boyz svarar Arto Winter och berättar att den nya personalgruppen består av ett tjugotal vi känner igen från tidigare år och ett tjugotal nya.
– Det var underbar stämning på kick offen som vi hade i går, säger han och säger att personalen även i år är en ”otrolig blandning av olika nationaliteter”.
– Såväl Kungsholmen som Gerdas har tvingats ha stängt i år och ni blir näst intill ensamma på Norr Mälarstrand!
– Väldigt trist det som hänt grannarna, säger han om de bränder som förstört de två krogarna vid Kungsholmstorg .
– Det är alltid bra att ha verksamheter runt sig. Men alla är nu naturligtvis välkomna till oss och det gäller självklart även den käraste målgruppen, gaycommunityt!

Bild från 2011