– Klart vi är glada och lättade. Vi visste ju någonstans att vi hade rätt och även uppträtt korrekt mot sällskapet som kom, men man vet ju aldrig hur myndigheter bedömer saken. Det känns som man kan lita på DO.
Så säger Tobbe Nyman på gayklubben Zipper efter att Diskrimineringsombudsmannen beslutat att lägga ner en anmälan mot klubben om diskriminering baserad på sexuell läggning. Anmälan kom in efter att ett sällskap med tjejer nekats att komma inpå klubben i juni 2011.
Anmälaren menar att det var ett utslag av diskriminering på grund av deras heterosexuella läggning och i anmälan hänvisas också till att vakterna skall ha frågat om det var en man eller kvinna som kvinnan skulle gifta sig med. När det framgick att det var en man så nekades de inträde.
Från Zippers sida sägs att gruppen nekades entré med hänvisning till att Zipper inte släpper in större sällskap som t.ex svensexor eller möhippor.
I Ziopers svar på DO-anmälan understryks även vikten av att en gayklubb kan behålla sin karaktär.
– Det har känts bra att stå upp för HBTQ communityn och våra rättigheter att ha egna träffpunkter och klubbar, säger Tobbe Nyman till QX. Det är skönt att äntligen få detta prövat. Samtidigt vill vi tacka för allt stöd vi fått från våra gäster.
Om man vill komma ett större sällskap och festa loss, hur fixar man det på bästa sätt framöver?
– Lika enkelt som det alltid har varit! Droppa ett mess på www.zippersthlm.com så fixar Tobbe, JJ, Kayo eller Angela biffen! Alla ÄR välkomna hos oss om de gillar flator och bögar. Så enkelt är det med den saken!


Gayklubb anmäls för diskriminering