I höst intar Cabaret Moulin Malmös Victoriateatern med nya showen Diskostrul. Tiden av hemmasittande har lett till en kreativ nytändning för den gaygalavinnande dragtrion och nu är biljetterna släppta till sex föreställningar med start den 15 oktober. Vi bjuds bland annat på Babushkas nya discodänga Zoom Zoom Zoom (on my Boom Boom Boom) plus massa nytt material. Totalt blir det sex föreställningar med Babushka, Carina de Soleil och Elecktra.

Berätta lite om showen, vad händer?
– Victoriaeatern och dess scen är liksom riktigt ”dekadent” och har nästan en burlesk känsla om sig. Här kommer vi spela en helt ny show som vi spånat på i runt ett år. Den innehåller det som vi och vår publik tycker att vi gör bäst: En massa humor, galna karaktärer, några imitationer, mycket dans och fart med musik och kostym från alla världens hörn.

Vad får ni inspiration ifrån?
-Vi har ju alltid försökt att vara noga med att aldrig låna eller försöka likna redan utförda shownummer från någon annan. Inspirerad kan man ju bli av allt, och till just denna show, och många tidigare, så tror jag att vi har inspirerats av mycket typiska och klassiska vardags-situationer och karaktärer. I denna show har vi bland annat med en parodi på Karin Laserow, en påhittad karaktär som ”Zonita i biljettkassan”, en gammal operadiva och självklart klassiska Babushka som är inspirerad av en riktig Balkan-morsa till en av oss.
Vad är hemligheten bakom att ni fortfarande håller ihop?
– Kommunikation och att alltid försöka ha roligt i skapandet. En massa gnat och tjat tillhör när tre artister ska försöka enas om vilket tyg som ska användas till vad, men efter 15 år så vet vi alla vem som är bra på vad och hur vi fördelar ansvarsområden.
Vad är den stora skillnaden mellan Cabaret Moulin idag och för tio år sedan?
– Oj, det har nog hänt ganska mycket. Idag försöker vi verkligen tänka på kvalitet framför kvantitet. Vi ”slänger inte bara ut” nummer efter nummer för att försöka få många akter, utan utvecklar hellre fyndiga övergångar från ett nummer till ett annat.  Vi har fler ”prator” där publiken får lära känna oss alla tre mer på riktigt istället för att ”bara” se oss mima i två timmar, och där passar vi på att  ta vårt ansvar genom vår plattform genom att utbilda och lära om HBTQIA+ historia, var vi står idag och var vår kultur kommer ifrån. Vi vill också bjuda publiken på det där lilla extra genom en påkostad ljus-show, LED skärm som bakgrund och givetvis nya, roliga och inspirerande kostymer och peruker.
Med tanke på hur världen ser ut, räknar ni med att corona-karantäntiden är över när det är premiär eller har föreställningen anpassats till hur folksamlingsregeln ser ut? 
– Vi repar, utomhus, vilket kan vara ganska påfrestande, som om vi kommer kunna utföra showen precis som vanligt i höst. Showen i sig kommer se ut densamma oavsett. Teatern kommer att möblera sittningen efter då rådande regler från hälsovårdsmyndigheter. Det innebär att de även kommer anpassa antal gäster utefter vad gällande föreskrifter säger. Vi hoppas och tror att vi kan köra på som det är tänkt, och det är betryggande att veta, att OM showen skulle ställas in så betalas biljetterna tillbaka. I så fall kommer vi att ha en färdig show som i värsta fall kan spelas senare i år eller när världen är sig mer lik igen. Vem vet, denna show kanske kan spelas i fler städer efter premiären i Malmö. eller kanske finner en teater utanför Skånes gränser intresse för en färgstark och galen dragshow? Vi är idel öra.
Hur har våren och sommaren varit för er, vad har ni gjort? 

– Efter inställda semesterplaner så har det faktiskt jobbats på med showen, och det behövs! Mycket börjar falla på sin plats, men långt ifrån allt. Bara lek med tanken att tvätta 50 peruker….

Boka och läs med här