Grattis Andreas, vilken julklapp! 1 000 000 besökare sedan starten, kommentar?

– High five!
Hur kom det sig att du började blogga på qx in the first place?

- Om jag ändå visste det själv? Låt säga att det var högst slumpmässigt. 
 

Men att du skulle bli så här pass stor och ha så många läsare kunde du aldrig ana?

– Nej, sådant är aldrig lätt att förutspå, men jag tror att det är en högst naturlig effekt av hårt arbete och sann passion för det man gör. 
 

Har bloggen förändrats sedan starten?

– Absolut, jag menar precis, som de flesta andra saker här i livet är även bloggar något som förändras över tid. Det blir bättre, som sagt så många gånger förr.
 

När började du?

- Mitt första inlägg är daterat till den 30:e april 2010, inlägget hade rubriken ”Välkommen till Sveriegs enda riktiga gayblogg”… 


Hur många läsare har du i snitt idag per dag?

- Ungefär mellan två och tretusen.
 

Läser dina föräldrar din blogg? Vad tycker de isåfall?

– Inte för att de tillhör mina mest trogna läsare, men visst, det händer. De tycker att jag är duktig på att skriva men att jag är lite för utlämnande för mitt eget bästa ibland. Personligen upplever jag dock inte det som ett problem och har verkligen insett hur man bara genom att dela med sig lite av sig själv kan vara en hjälpande hand för väldigt många andra människor.


Något speciellt inlägg som rört om eller berört lite extra?

- Svårt att säga då det finns väldigt många… men jag har ett inlägg på g som enligt min mening kommer att vara det mest betydelsefulla inlägg min blogg någonsin varit med om och som vidare är precis så banbrytande som jag önskar min blogg alltid kunde vara. Dock är det inte upp till mig om jag får publicera inlägget eller inte, men det hoppas jag starkt på att få göra.


Vad får du för feedback?

- Oj, det är både bra och anus. Tur för mig att jag gillar båda, men generellt sett är det mest positiv feedback i from av människor som på något sätt hjälpts av mina texter eller övrigt material jag publicerat på bloggen, det är också den feedback jag väljer att fokusera på och som vidare håller mig motiverad till att spendera alla de timmar jag dagligen gör på bloggrelaterat arbete. 
 

Har du några blogg-groupies?

- Nej? Är det inte bara rockstjärnor som har groupies eller har jag missat något?


Får du mycket respons när du går ut?

- Nja, sparsamt men visst händer det. Det mest udda som hänt var dock när ett lesbisktpar i samband med att berömma mig för min blogg fråga om jag ville vara deras spermadonator. Jag bara %&¤%!#?  Men NEXT:A dem snabbt när de sa att de vill ha ensam vårdnad, dessutom vill jag inte ha barn förens jag är 28 år. 
 

Kommer du att fira att du har haft 1 000 000 besökare?

- Det hade jag inte tänk men nu när du säger det så varför inte? 
 

Hur ser framtidsplanerna ut för bloggen daskadasenibordet?

- Till skillnad från mig själv så ser den ljus ut! Jag brukar beskriva min blogg som en geishas memoarer där gei i geisha faktiskt betyder att man suger kuk. Jag tycker mitt arbete med bloggen är viktigt då det faktiskt är vi ungdomar som sätter tonen för framtiden och jag skulle gärna se att den sjöng lite högre. Sverige behöver fler HBTQ-förebilder och därför fortsätter jag att blogga ett tag till.
Och för dig själv som person, något spännande som händer i vår?

– I vår tar jag min kandidatexamen i marknadsföring vid Stockholms Universitet, efter det får vi se om jag blir kvar i Sverige eller fortsätter att studera reklam & pr utomlands. Jag börjar även mitt arbete som skolinformatör för RFSL i vilket jag tillsammans med andra eldsjälar pratar normkritik och HBTQ på landets skolor.  
 

Har du några nyårslöften?

- Är du osäker? Använd kondom.


Var ska du fira nyår?

- Ingen aning.
 


Namn: Andreas. 
Ålder: 23
. Yrke: Student
. Civilstånd: Singel
. Lyssnar på: Avicii. Ser helst på TV: Jims värld. 
Film jag nyss sett och gillade: Smurfarna. 
Mat jag inte kan leva utan: Köttbullar med stuvandemakaroner.