Det lackar mot Jul och stressnivån är på Red Alert. Men som partyproffs kan man alltid ta sig tid för en svängom eller häva en bägare på lokal!
Är man i Örebro kan man dessutom gör en god gärning för Queertopiafestivalen. På Kulturhuset ordnas stödfest så festivalen kan fixas igen nästa år. Queerpolska och så dans till midnatt.




I Stockholm är det rena rama julafton för fetischfolket redan nu i helgen. Ikväll fredag har Leonora Kinks & Queen, men denna gång är härligheten förflyttad till Sibiriens nyöppnade förlustelsecentra San Francisco. På lördag är det Wollmar Yxkullsgatan som gäller. SLM har sin årliga mixade julfest och till julbordet är det som alltid slutsålt. Men vid tiotiden öppnas portarna för övriga hbtqbdsm-folk. Dj är vilket innebär att dansfolket dessutom har anledning att knö sig in.




Fredag kväll innebär att man efter en god middag och eller barhäng på Roxy tar sig några steg till Judy’s där det är final för Lezzie Friday. Alternativ är att börja på Torget, Monarki, Göken för att när klockan slagit Askungen ta sig till Paradise för att lyssna till Annikafiore! Börjar man på Side Track är det valfritt att gå tvärt över gatan till SLM som har fredagspub eller släntra ner till Slussen för fortsatt fest! Vill man pröva något nytt så kan The Planet vara idé. Vi har inte hört så mycket om gayklubbsatsningen på Oj Oj Oj vid Medborgarplatsen, men var lite crazy genom att slinka förbi och kolla läget!









QX älskar Black Banana Inn. Säsongsavslut på lördag. Gå dit och dansa med dem!

Lördag! Shoppa hela dagen. Hem och piffa. Ut på fest igen. Efter krogrundan är det Zipper som lockar. För att inte tala om vackra Miss Inga med heta DJ Seffi som huserar på Gloryhole/Berns. Säsongsavslut och nystart i januari. Björnarna samlas i The Basement på Kolingsborg samtidigt som det fixas med julfest för såväl dem som alla andra julglada. Tjejerna gör klokt i att ta sig till nästgårdsklubben The Baser där Club KG har Megaparty med Bachlorette som tagit flyget från Nya Zeeland bara för att julfesta med stans flator etc! Dj är underbara Miss Dilemma och såklart bästa Swedish Dyke Vibes. Ute på slakthuset är det Black Banana Inn, där superduper Staffan Lindberg och dunderbunder Pjotr samlat sina unga danssugna till en gaydoftande men i sann queeranda totalmixade fest. Även här är det säsongsavslut.







Och tro mig. Göteborg är på festhumör ikväll fredag då RFSL-gänget förpimplat (med eller utan procent) på Börsen i samband med 40-årsfirandet innan de ger sig ut i vinternatten för att kalas på Gretas eller Busy Bee. På lördag är det shopping som gäller – de sista klapparna skall fås ihop och sedan bär det ut i festnatten på Club Barbee eller Gretas.



I Malmö är det öppet på SLM ikväll fredag med NUF-tema och på lördag har man klubbafton på läderhaket. Lördag är det dessutom Wonk såklart!