Elisabeth Ohlson Wallin valdes till ”Årets Homo” på Gaygalan 2011 och fick ta emot priset av Björn Ulvaeus

Precis som tidigare år så har en del nya kategorier tillkommit på Gaygalan 2012, medan andra har tagit en paus. En nyhet bland årets kategorier är att gayställena har fått betydligt större utrymme. Tidigare har de slagits om en enda kategori ”Årets Gayställe”, i år finns tre kategorier som riktar in sig på Sveriges alla gayställen och gayentreprenörer. De nya kategorierna är ”Årets Klubb”, ”Årets restaurang/bar” och ”Årets Festfixare”.
– Vi har märkt att det inte längre behövs några geografiska kategorier som ”Öresundpriset” och ”Göteborgspriset” då de som nomineras där även brukar bli nominerade i klasser som Årets Gayställe och Årets Drag, säger Anders Öhrman på QX.
– Gaysverige är inte lika Stockholmsfixerat längre som det varit tidigare, och det är ju ett steg i rätt riktning. Gaykrogar, draggrupper och gaypersoner från Göteborg och Malmö har både vunnit och nominerats flera gånger. Dessutom anordnas det ju klubbar runt om i landet som nu har möjlighet att nomineras till galan.
– ”Göteborg” tog ju även hem ”Årets Keep up the good work” på årets gala då Markus Gisslén vann priset.
Kategorin ”Årets Vi-älskar-dig” har fått tagit paus denna gång för att ge plats åt ”Årets Jag-tror-inte-mina-ögon”.
Sammanlagt kan man nominera i 16 olika kategorier, fram till och med den 9 december. Gaygalan hålls på Cirkus måndag den 6 februari. Biljetter släpps i december.