Ladda ner QX december här

Här följer lite ut innehållet i QX december.

Timbuktu
Genom musiken hittade Jason Diakité sig själv och sin värld. Men det är först nu han börjar bli sams med allt. Det tog tjugo år, tusen misstag – och en träff med döden.

Transtriumf för Sabine
Tyska filmen Romeos är en av årets sötaste kärleksfilmer. Storyn om den tjugoårige FTM-killen Lukas och hans crush på playern Fabio fick oss direkt på fall då den visades på Stockholm Filmfestival, och transtemat behandlades så snyggt, intressant och realistiskt. QX har träffat regissören Sabine Bernardi.

Skönhetsjakt med Vanessa
Försäljningen av botox och retylane ökar, kliniker expanderar. QX följde med Vanessa Lopez på ett besök hos sjuksköterskan Danielle Fa.

Man Meadow – kända från TV
Vi har sett dem var för sig i flera år, Niklas Vestberg som programpresentatör i TV4 och Fredrik Olofsson som dansare i Melodifestivalen och Eurovision. Men om man slår killarna samman så bildar de duon Man Meadow.

Dags att nominera till Gaygalan 2012
Nu är det dags att sammanfatta året 2012. Vilka var era favoriter? Vilka vill ni se tacka publiken på Cirkus den 6 februari nästa år? Nominera nu!

Maryam har gjort en fin flatfilm
Den 2 decemeber har filmen Förbjuden kärlek Sverige-premiär. QX Andreas Samuelson har träffat regissören Maraym Keshavaraz.

Michael Cunningham
Michael Cunningham är en av USA:s främsta författare, aktuell med nya boken ”När natten faller”. I en intervju med Dagens Industri fick reportern plocka bort hans könsord och kraftuttryck. Det behövde inte Nicolas Jacquemot som träffade honom för en pratstund.

Claes fixar maten på SAS
Flygplansmat. Vem lagar den? Vem bestämmer vad vi ska äta ombord? Och kan man egentligen be om mer mat om man inte blir mätt? QX Anders Öhrman träffade Claes Karlsson som ansvarar för maten du bjuds på ombord.

Dessutom har vi läst biografin om Zlatan, lyssnat på Rihannas nya album, sett Förbjuden kärlek på bio, paddlat i Chicago och kollat läget inför World Aids Day-galan.