Det var efter att ännu en ung amerikan tagit sig liv efter mobbning, som skådespelaren Zachary Quinto beslutade att det var dags att berätta att han är gay.
– När jag fick veta att Jamey Rodemeyer tagit sitt liv blev jag djupt bekymrad. När jag såg att Jamey Rodemeyer spelade in en ”It gets better”-video bara några månader innan han tog sitt liv kände jag en obeskrivlig hopplöshet.
Även Zachary Quinto spelade för en tid sedan in en ”It gets better”-video, men Rodemeyers självmord fick honom att vilja ta ett steg till.
– Det blev omedelbart klart för mig att detta med att leva som gay, utan att offentligt tala om det, räcker helt enkelt inte för att ge ett fullgott bidrag till det stora arbete mot full jämställdhet som nu ligger framför oss.
Zachary Quinto har senast skapat sig ett namn hos allmänheten efter att han spelat en ung Spock i filmen Star Treck (2009). Han har även medverkat i TV-serier som 24, Heroes (Sylar), Six Feet Under och The Agency. Just nu är han aktuell i TV-dramat American Horror Story där han har en återkommande biroll.
Från slutet av oktober förra året till februari 2011 spelade han Louis Ironson i Off Broadwayuppsättningen av aids-dramat Angels in America.
Zachary Quinto föddes 1977 i Pittsburg.

Läs även: Mobbad 14-åring tog sitt liv