Det var för fjärde gången i ordningen som 100 000 kronor delats ut till Gits ära och stipendiaten kände sig både ”hedrad och glad”. Och han fortsatte med en märkbart rörd röst; ”det känns också lite konstigt. Jag vill tacka Git Gay och publiken”. Publiken jublade och gav Skifs stående ovationer.
I motiveringen som lästes upp av allas vår Gert Tornberg, hyllades den skitsnygge Björn Skifs som ”en av våra främsta underhållare med en mångsidighet som är imponerande”.
Under kvällen blev det en synnerligen blandad underhållning med bland annat Christer Nerfont, Ulrika Skoglund, Glenn Wish, Rydbergs dansare, tenoren Nils Olsson och Roger Bergs eminenta storband. Mest skratt fick den otroligt duktige imitatören Anders Mårtensson när han härmade Zlatan, Björn Ranelid och Kungen på scenen.
Som galans ständige konferencier fungerade Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson med den äran. Babsan passade på att presentera sin schlagerlåt ”Ge mig en spanjor” som aldrig förr. Babsan sätt att leda oss genom Galakvällen är värt all beröm, han är helt enkelt magnifik och jag är så säker på att Git Gay applåderade honom stort i sin Himmel.
Det är i år fjärde gången Git Gay-stipendiet delas ut. De tidigare pristagarna har varit Birgitta Rydberg (2008), Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson (2009) samt Rennie Mirro och Karl Dyall (2010).
Efter Galaföreställningen fortsatte festen på Malmös innekrogar med Swing Inn och även Hipp hade vikt kvällen för att hedra wunderbara Git Gay – primadonnornas primadonna och Sveriges gayikon nr 1

Se även länk till Lars Hectors sida Club Trocadero