Här får ni en samling sköna bilder från lördagen, och som grädde på mosen fick vi en intervju med Jenny Silver med guldkant!

Hon har blivit kallad ”dansbandsdrottning”, turnerat med rockbandet Holden, medverkat i musikaler och gjort succé på Melodifestivalens scen. På frågan om vilket fack Jenny Silver tror sig tillhöra svarar hon, med ett leende, att hon är sångerska och att det inte spelar någon roll vad musiken har för kläder. För Jenny Silver handlar det om sammanhanget och att det uppstår kommunikation genom roliga möten med musiker och publik.

Det var på Wonk, i Malmö, vi träffade Jenny Silver där hon framträdde med Malmös stolthet, Cabaret Moulin, i en glittersprakande show. Folkets jubel uppstod då fröken Silver klev ut på scen i kort klänning, skyhöga klackar och ett uppträdande som höjde temperaturen flertalet grader. Och inte behövdes det någon glittrig paljettklänning med en utstrålning som hennes.

Ödmjukhet är nog det ord som beskriver Jenny bäst, näst efter snygg, sexig, och fantastisk. Men gayikon, det vet hon inte riktigt om hon vågar ta ära för och benämna sig som. För Jenny är gayikoner mer internationella artister som Amanda Lear och framförallt sjuttiotalets artister. ”Sen å andra sidan så har jag väldigt mycket gayvänner, men jag tror inte jag är någon ikon för dem…Jag kanske bara är väldigt gayig själv”, säger hon och skrattar, innan hon tillägger att det verkligen är en komplimang att få titeln gayikon!

Att Jenny trivs i tillställningar där det är blandat gay och straight råder ingen tvekan om och hon säger själv att de roligaste spelningarna och festerna är just sådana som kvällen på Wonk.

Värsta spelningarna för Jenny handlar inte om hur stor publiken är utan om engagemanget från publiken. ”Det kan vara en stor publik, men om det inte är någon som är intresserad av vad jag gör så blir det inte roligt”, säger hon med en lugn röst och fast blick. Framträdandet på Jägersro, tidigare under lördagen, gav inte så stor publik men responsen var dock enorm och applåderna varma och uppriktiga. Var det månne bronsmatchen i damernas VM i fotboll som olyckligt krockade med detta evenemang som gjorde att det inte det kom så mycket folk.?

Med tre gig i veckan, under sommarmånaderna, lever Jenny Silver ett hektiskt liv där hon tar sig mellan destinationerna via tåg. En av de mest märkliga bokningar hon fått är då hon flög ner till Peking för att spela på en privat fest för svenskar, ”Det var lite skumt att åka till Kina för att spela på en privat fest för en massa svenskar”, skrattar Jenny. Avslutningsvis kan vi glädja er med att Jenny Silver kommer att uppträda på Stockholms Pride, missa inte det!

tillsammans med Veronica Ermanbriks