I och med att Sverige valt sin ESC-kandidat John Lundvik med Too Late For Love så är starfältet till Tel Aviv komplett. Här är de tio hetaste motståndarna!

ISLAND

Den mest omtalade bidraget i årets bukett är garanterat isländska Hatari som med sin Hatrið mun sigra (Hatet ska segra) vann en överlägsen seger mot tvåan och ESC-bekante Friðrik Ómar (Island 2009). Sitt uttryck beskriver de själva som ”anti-capitalist techno BDSM performance art” och de är redan en av fansens stora favoriter inför den första semifinalen.

STORBRITANNIEN

Måns Zelmerlöw gjorde än en gång en hyllad insats som programledare i sitt nya hemland där X-Factor-deltagaren Michael Rice tog hem segern med Bigger than Us. En rätt typisk ESC-ballad som inte många höjt på ögonbrynen för OM det inte varit för att vår svenske vinnare John Lundvik faktiskt är en av kompositörerna. Lundvik ville faktiskt först tävla med den här i Mello, men skivbolaget och SVT tyckte annorlunda. Tur är väl det!

SCHWEIZ

Landet som bara varit i final två gånger de senaste tolv åren skickar äntligen något som det snackas om inför tävlingarna. 24-årige artisten och modellen Luca Hänni har en skön poplåt som korsat förra årets succé Fuego med Darins Step Up. Inte hel fel tänkt.

NORGE

När Jon Henrik Fjällgren missade vinsten på tredje försöket kan samerna (och vi andra) jubla över det norska bidraget Spirit in the Sky. Trion Keiino vann en jordskredsseger i Norge för två helger sedan och deras europop med jojkinslag är en hit i hemlandet. Dessutom hissar vi regnbågsflaggan för detta bidrag då medlemmen Tom Hugo är lycklig gift med sin Alexander.

NEDERLÄNDERNA

Duncan Laurence heter den holländske representanten för tulpanlandet dett år. Hans låt Arcade är oddsfavorit hos flera bettingbolag. Det är en fin ballad med gospelklang som bär vissa spår av Sam Smiths Bond-låt Writings On The Wall, men om det är en vinnare vet vi först när vi ser det på scenen i Tel Aviv.

ITALIEN

Soldi heter den italienska låten som är en brottarhit i hemlandet och i skrivande stund ligger etta på Spotify där. En riktigt snygg poplåt om sångarens uppväxt med svekfull pappa som har handklappsinslag och en ljuvlig brygga och effektiv refräng som bryter av.

ESTLAND

..representeras av svenske Victor Crone som sjunger radiovänliga Storm. Lite Aviici-light med en snygg kille kan absolut funka i Eurovision. Victor har ni tidigare sett i Behrang Miri-duetten Det rår vi inte för i Melodifestivalen 2015 då den gick till Andra Chansen.

GREKLAND

Grekiska bidraget med Katerine Duska, Better Love, överraskade fansen med att INTE låta typiskt grekisk viket landet oftast tenderar att göra i ESC-sammanhang. Nu har man snarare sneglat mot Florence & The Machine vilket känns både rätt och roligt. Kan gå riktigt bra.

RYSSLAND

Efter den nesliga förlusten 2016 är Sergey Lazarev tillbaka i Eurovision-sammanhang. Då blev det en tredjeplats med You´re The Only One trots att han fick flest poäng av folket. Nu satsar han på en stor ballad med visst musikalanslag. Inte alls lika kul som sist men Ryssland leverera allt nummermässigt…

FRANKRIKE

Öppet homosexuella Bilal Hassani var folkets etta i hemlandet och vann den franska finalen i januari. Han har fått utstå näthat och elaka kommentarer de senaste året men står stark och sjunger om att vara sin egen kung i Roi. Den androgyne 19-åringen besökte nyligen Sverige och berättade då att han varit fan av Eurovision länge och att Loreen var den som fick honom att en dag drömma om att stå på scenen.