Precis som vi tippade så blev det dubbelt manligt i topp.
John Lundvik
prickade stensäkert in en mäktig finalplats med sin Too Late For Love. Detta måste vara en av de mest rättvisa startnummer 28 som verkligen motsvarade förväntningarna startnumret ger. När Lundvik och hans gospelkör ställde skåp i tre minuter fick han publiken att spontanjubla OCH klappa med i hans mäktiga popgospel. Detta är definitivt en stor kandidat till slutsegern och vi tror att detta kommer att ta oss till en fantastisk topp10-placering igen. Fasiken, låt detta bli det vi skickar!

Bishara tog den andra finalplatsen. Helt rättvist. Den 16-årige Mello-debutanten gav oss ett grymt framträdande av sin Jackson5-doftande On my Own. En riktigt klassisk schlagerballad a ´la nämnda John Lundviks My Turn.
Men.
Hur värd Bishara än är sin finalplats så håller jag verkligen en tumme för att det inte var Bishara som vann i kväll. HAN är imponerande, men låten är ett stycke väldigt traditionell ballad som inte ska vinna om två veckor. Vi svenskar har en story och anknytning till honom, Europa har det inte. Och som låt bär den inte de svenska färgerna i en ESC-tävling. Men detta var såklart en väl värd finalplats.

Det blev Andra Chansen för schlagergrabbarna i Arvingarna och de borde där ta en stensäkert finalplats. De har ett nummer med drag i och den borde ha varit en solklar trea i kväll.
Lisa Ajax tog den andra platsen och kommer att möta Martin Stenmarck i en duell. Ajax har en stark låt men det känns lite som att den var för stor för henne. Men en bra låt är en bra låt, och det avgjorde till hennes fördel ikväll.

Fy sjutton vad fint det var att Ann Louise Hansons Kärleken finns kvar gick vidare till omgång två och sedan slutade på en SÅ SNYGG femteplats. Hennes leverans av hyllningen till kompisen Lill-Babs var så värdig, mysig och stilig. Äntligen en riktigt mogen schlagerikon som lyckades hålla sig kvar i tävlingen längre än andra mogna kollegor! Heja Hanson!

Det finns inte mycket att säga om de som först fick lämna programmet. Hitte-på-bandet Pagan Fury med sin schlager-rock, och Anton Hagman, som tyvärr hade årets absolut blekaste låt. Tack för er medverkan!

Men hur snyggt var inte numret Ljuset med Eric Saade och Sarah Dawn Finer? Den finns, precis som alla årets låtar, just nu på Spotify. Ladda hem och njut.
Och apropå nämnda programledare, fan vad bra trion var i kväll. Trygghet och charm kombinerat med humor, exakt vad man vill att vår älskade Melodifestivalen ska vara. Och Marika Carlssons greenroom-snack satt som en smäck: Kul, piggt och exakt rätt ton. Klockrent!

Nästa vecka väntar Andra Chansen. Duellerna blir:

Andreas Johnson vs Anna Bergendahl
Nano vs Vlad Reiser
Lisa Ajax vs Martin Stenmarck
Rebecka Karlsson vs Arvingarna