Mälarpaviljongens Arto Winter är som sig bör på strålande vårhumör när han berättar om alla nyheterna för denna den åttonde säsongen.
– Den stora nyheten är att vi om ett par veckor sjösätter en ny pråm, berättar Arto Winter medan han ruschar mellan olika möten för att få allt på plats till lördag.
”Mamma” och ”lillasyster” Pråm har redan kommit på plats och den nya ”minstingen” kommer ligga mot Västerbron med ett läge som ger mer av solnedgången så gissar Arto att det kommer bli bästa platsen!
Att det är åttonde säsongen kan man börja förstå eftersom Arto talar om de olika delarna av Mälaraviljongen som mänskliga varelser! Och via Facebook går man nu utför att få hjälp att ge de tre pråmarna namn.
– Men kommer det bara oanständiga förslag får vi döpa dem själva, säger han med ett skratt och utlovar samtidigt fantastiska priser till vinnaren. Priser som delas ut av Jean-Pierre Barda vid Hattparaden den 1 maj i år.
– Och ”Urmodern” har fått ansiktslyftning och botox, säger han med hänvisning till lilla paviljongen som får en mer caféliknande inredning och dessutom musikanläggning.
– Allt i shabby chick, säger han och förtydligar för undertecknad att det betyder Vintage-inredning.
Nyheter i köket?
– Nu i starten när det fortfarande finns isflak på Riddarfjärden så har vi en enklare vårmeny, berättar han. Och Rosé-sidan har vi utvecklat med flera nya intressanta sorter.
Apropå vårkänslorna som börjar pirra i allas kroppar så såg han ett 20-tal änder på isflaken när han kom till paviljongen tidigt i morse. Några har ”sin vana trogen” redan börjat byggta bo på pråmarna i de små rabattera. Så snart kan vi vänta andungar.
– Och så har vi såklart en hel del homoänder som hänger runt här också, lugnar han de mer militanta gaygästerna med.
– Ny personal brukar det vara!
– Jo, det finns intressanta nyheter för de som redan prövat de gamla, säger Arto med ett skratt och berättar att klubbarna kommer igång i slutet av maj och att ”de fantastiska julilördagarna” inleds med ett Regnbågsrummet Vintage den 2 juli.
– Så nu är säsongen igång. Från andra april till slutet av september!
SMHI utlovar just nu 8 plus och lite molnigt på lördag och så någon regnskur på söndag. Precis så som det skall vara en tidig vårdag vid Riddarfjärdens strand.

Dariuz piffar med Mälarpaviljongens vårblommor