Lördagen den 4 augusti bjuder de på en specialgjord entimmes konsert fylld av de största hitsen, massa discoenergi och en och annan överraskning.

– Vi lämnar festen när den som bäst. Och inför höstens turné bjuder vi på ett stort tack på platsen där allt började. Vi vill ge tillbaka till alla som alltid omfamnat Alcazar och fattat vårt uttryck. Vi har alltid fått känns oss hemma under regnbågen, säger Tess, Andreas och Lina.

1. De uppträde på EuroPride redan 1998!

Tess: ”Vi var så glada att vi fick en spot under självaste Pride! Vi intog den lilla scenen en eftermiddag i Tantolunden för att sjunga tre låtar, och vi hade lila boa och Andreas var klädd  som en tågkonduktör. Crying at The Discoteque fick mest jubel”

2. De har gjort Pride-låten två gånger: Someday 2003 och årets In the Name of Love
Andreas: ”Vi fick i år frågan om att göra EuroPrides officiella låt och budskapet i In the Name of Love känns helrätt. Vi trodde den skulle vara med i Mello i år men det var tydligen meant to be en Pridelåt, under detta vårt sista år ihop”.
Tess:Someday har vi tre aldrig sjungit ihop så det blir kul att spela den igen under Pride. Budskapet i den, att det blir bättre längre fram, är verkligen något vi alltid stått för. Vi har kommit långt under dessa tjugo år och numer finns Pride överallt, men det har inte alltid varit så och när vi gjorde Someday såg Sverige och världen annorlunda ut.”

3 De gjorde Melodifestivalen gay!
Andreas:
”Vårt framträdande med röda dräkter Not a Sinner nor a saint var ”lite för homosexuellt” för vissa. Men vi har aldrig haft en agenda utan bara följt våra hjärtan och gjort den vi velat. Vi har stått på barrikaderna och varit kompromisslösa. Vi tar jobbet på allvar, men inte oss själva och idag är vi glada att vi blivit normen”.


4. Den största favoriten för regnbågsfansen är Mello-låten Alcastar!
Andreas: ”Våra fans har verkligen tagit låten och dess budskap till sig och på gaybarer i Italien, Spanien och Tyskland så sjunger folkmed i låten. Den har blivit vårt anthem och ett slags soundtrack under de här åren.”

5. De återförenades på Londons största gayklubb
Lina: ”Vi återföddes på G-A-Y i London i juli 2007 och efter det så bestämde vi oss för att satsa på detta redan på planet hem. Jag hade varit lite osäker innan och tänkt att publiken bara skulle sakna Magnus och Annika så mycket, men jag fick så mycket kärlek från den kvällen”.

6. Peter Jöback är anledningen till att Lina är med i Alcazar!
Lina: ”Jag jobbade med Peter Jöback i Cabaret 2007 och på vår avslutningsfest sjöng jag ABBA:s On and On” När Peter fick höra att Andreas ville starta upp Alcazar igen tyckte han att Andreas skulle kolla med mig. Vi hade setts lite innan och festat på Patricia ihop, så vi stämde träff på Waynes Coffee på Vasagatan och på den vägen är det. Jag var trött på musikaler som jag gjort ett par år och ville ut i popsvängen igen, så det var så bra tajming. Jag träffade Annelie Rydé direkt efter mötet med Andreas och hon var övertygad: ”Kör Lina, kör.”

7. Alcazar scendebuterade på klassiska gayklubben Tip Top
Tess: ”Det absolut första gig vi gjorde var på Tip Top på Sveavägen i Stockholm. Det var så stort! Jag hade mörkt hår och röda skinnbyxor och vi stod på en 40 cm hög scen och sjöng ett par låtar. Det var en underbar spelning och det jag kände att det här kan bli bra.”

8. Internationella HBTQ-artister som Pet Shop Boys & Mika älskar Alcazar
Tess.Pet Shop Boys dök upp i vår loge efter att ha bilat till Stockholm och Tyrol från Storsjöyran bara för att se oss. Vi fick tre låtar av dem och två har vi gett ut.”

9. Andreas har blivit Årets homo på QX –galan – två gånger!
Andreas: Japp, först var jag bara homo och sen blev jag hiv-homo. Om det ska bli en tredje gång måste jag göra nåt större. Kan jag få ett annat pris? Kanske Keep up the Good work? Eller nåt nytt? Årets Silver Fox Daddy!

10. Alexander Bard hade ett stort finger med i sagan om Alcazar
Andreas: ”Efter att vi gjort Driver dagg faller regn ville han göra en platta med mig. Men jag tyckte det var roligare att vara i en grupp, så jag frågade mina kompisar Tessan och Annika och det var i Alexander Bards kök som vi bestämde oss för att köra, och det var Bard som gav tjejerna namnen ”Tess” och ”AnnikaFiore”. Alexander hade förresten fått nys om mig från  Calle Norlén, som sa att det fanns en kille på Wallman som sjunger bra. Så han ringde mig och frågade om jag ville vara med i Melodifestivalen och jag sa såklart ja på en gång”.

11. Ett Prideuppträdande i Australien som satte stopp för Mello-debuten
Andreas: ”Vi blev erbjudna Afro Dites Never Let it go men tackade nej för vi hade en spelning på Mardi Gras i Sydney. På något sätt var ju det meningen, eftersom Afro Dite gjorde den fantastiskt bra. Och vi fick ju chansen året efter med Not a Sinner Nor a Saint.
Lina: ”Vi har ju otroligt mycket att tacka Melodifestivalen för där vi fått chansen att göra så kul saker genom åren”.

12. De har en låt med på soundtracket till amerikanska tv-klassikern Queer as Folk
Tess: ”Ja, det var i början av 2000-talet som den kom med där. Det var fantastiskt kul även om vi inte riktigt fattade hur stor det var då.”