Det blir ett möte mellan innerstaden och skärgården när paren från Karlaplan och Saltsjöbaden tävlar mot varandra genom att förvandla sina vardagsrum till restaurang för en kväll. Vi får se vilket par som valt rätt meny och vem är mest stresstålig i den Babben Larsson-ledda programmet.

Philip, vad händer i kvällens program?
– Det blir en galen kväll då vi skapar en restaurang för 32 personer, i två olika sittningar, i vårt vardagsrum. Gästerna kommer och äter och får sen avgöra hur mycket de är beredda att betala för vår mat.

Varför är ni med i programmet?
– De ringde från Kanal 9 eftersom de hade hört talas om mig och Peter. Jag jobbar i krogbranschen, på Le Rogue i Gamla stan.

Vilka är ni?
– Vi har varit ihop i sex och ett halvt år och bor på Karlaplan i Stockholm. Vi är mycket på Mallorca eftersom vi har en lägenhet där. Vi åker dit ungefär varannan månad och ska snart dit för att fira nyår. Annars jobbar jag som sagt inom restaurangbranschen, och Peter jobbar med inredning. Vi är båda inredningsintresserade och gillar att laga mat.

Vad har ni för favoritrestaurang?
– Grill. De har spännande och god mat och man möter roliga människor där.

I programmet bjuder ni på Biff Rydberg, men vad har ni för paradrätt när ni i vanliga fall bjuder folk på middag?
– Vi brukar börja med skaldjur från Östermalmshallen. Sedan helsteker vi en oxfilé och avslutar det hela med en pannacotta.

Restaurang i vårt vardagsrum, Kanal 9, 21.00