Benjamin Ingrosso visade sig vara exakt så stark som alla snackat om hela veckan och tog en säker finalplats. Hans sexiga Timberlake-pop Dance You Off knep en finalplats då app-hjärtat flammade överlägset längst under kvällen. Dance You Off har försetts med ett galet snyggt nummer och Benjamin är ljusår från den kalviga kille som stod på scenen i år med Good Lovin. Benjamin Ingrosso kommer definitivt att vara i toppen när Friends-finalen avgörs. Han är trygg, låten är modern och det skulle funka alldeles utmärkt i ESC. Härligt!

John Lundvik tog den andra finalbiljetten med sin supersnygga ballad My Turn. Fan vad allt satt när 26-åringen intog scenen med sitt knippe av Sanna-spotligts och svarta flygel. Killen sjunger gudomligt och är ett snyggt inslag i finalen i Friends. Kommer den på övre halvan? Nej, men det är härligt att se en fin amerikansk gospelballad där som verkligen hör hemma i topp12.

Till Andra Chansen gick två popbrudar: Renaida med All the Feels, en modern och poppig låt som känns väldigt Spotify, och Sigrid Bernsons Icona Pop-doftande Patrick Swayze. Helt klart en duo som förtjänar en Andra Chans och som nu har ett antal veckor på sig att puttra på listorna eftersom allt utom finallåtarna släpps ikväll.

Femman Edward Blom var ett småkul nummer med en charmig låt som förtjänade det öde den fick. Den var underhållande den här veckan men ska inte vidare. Tack för det svenska folket! Grymt bra röstat!

Utslagna direkt blev som väntat Kikkis traditionella men fina countryballad Osby Tennessee. Sångerskan gjorde allt rätt när hon följde hjärtat och ställde upp med den musik som idag ligger henne närmst, men priset för det var att tittarna gav henne kalla handen. Sist (precis som Perrellis ”äkta” låt från fjol).
Kamferdrops, som 2017 hade en av årets största hits, slutade på en sjätteplats. Ett aningen rörigt och oinspirerat nummer sabbade chanserna för den norska sångerskan. Det som undertecknad sett som rätt skönt nummer under repen i veckan såg hopplöst platt ut i tv-rutan. Synd på en liten söt låt som ni garanterat kommer få höra nästa fredag på Bee Bar där QX Schlagerprofilerna styr dj-båset hela natten.

Programmet då? David Lindgren var snyggt säker och trygg i sin ciceronroll och Fab-Freddie var charmig som sidekick. Fab-Freddie var tydligt nertonad sedan genrepet under fredagen och nu kanske han blev lite väl blek. Men klart godkänd start för programledarduon. Nej, skämten saknades kanske men det var en stabil trea för detta första Mello-program.

Ett underbart kul och deppigt resultat!
Nu är festen igång och nästa vecka blir det ännu bättre! Ses då!