Med start nu i veckan skulle 2011 års Mr Gay Europe utses i Genève. Men i fredags kom beskedet att evenemanget i sista stund fått ställas in. Huvudsponsorn Grand Hotel Kempinski hade inte fått in tillräckligt med bokningar och ekonomisk täckning för att släppa på evenemanget.
Alla delegater uppges ha fått sina biljetter i retur och organisationen bakom tävlingen meddelar att även de som köpt biljetter till galashowen får sina biljetter återlösta.
Med inställt Mr Gay Europa siktar arrangörerna nu istället på Mr Gay World 2011 som hålls i Manilla på Filippinerna.
– Normalt skulle den europeiska delegationen till Mr Gay World vara på tio personer, säger Eric Butter från arrangörerna. Men nu kan det bli upp till 20 med de Europeiska länder som inte kunde delta vid 2010 års tävling.
– Vi vill uttrycka vår frustration och känsla av hopplöshet inför alla som sett fram emot eventet i Genève, stans gaysamhälle som varit så hjälpsamma, de artister som planerade att delta i finalshowen, vårt team i Oslo som arbetat så hårt för att detta skulle bi av och framförallt för de tävlande. Vi har verkligen inga ord att beskriva hur vi känner oss just nu.