I Sverige hette årets Pridelåt ”Secret weapon” och sjöngs av Anki Bagger och Bonde-Peter. I Köpenhamn heter årets pridelåt ”Forbidden Love” och sjungs av Annikafiore.

Hej Annika, du gör årets pridelåt till Copenhagen Pride, hur gick det till?
– Ja, det är otroligt kul och jag är så stolt för det. Jag och Antti Vuorenniemi skrev låten Forbidden Love i somras, så spelade jag den för Magnus Ragnvid som sa ”nu gör vi en musikvideo till den”. Så då gjorde vi det. Sen blev jag bokad att uppträda på Copenhagen Pride och de fick höra talas om låten och videon så vi frågade om de ville ha den till sin officiella Pridelåt, och det ville de. Och det är jag så glad för!
Berätta om låten.
– Jag vill inte berätta direkt vad den handlar om men jag skrev den när jag var förbannad. Jag hade hört en artist sjunga så vidriga saker om homosexuella och jag blev så provocerad. Man får inte stå på en scen och sjunga om hat tycker jag när man är artist. Man måste ha respekt för andras känslor. Hur fasen kan kärlek vara fel. Hur kan man vilja förbjuda kärlek? Så jag skrev den här låten. Jag vill sjunga om kärlek. Och hylla den.
Och nu ska du uppträda på avslutningen på Copenhagen Pride?
– Ja, på lördag efter paraden uppträder jag på Rådhusplatsen med fem låtar. Det ska bli hur kul som helst!
När du var medlem i Alcazar så blev det ju rätt naturligt att du umgicks i gayvärlden, hur är det idag, har du en klack i gayvärlden fortfarande?
– Absolut, det har jag än och det hade jag innan Alcazar också. Jag känner mig hemma i gayvärlden, för jag känner mig själv lite som en outsider även om jag är värsta hemmafrun just nu. En desperat sån till och med (skrattar).
Har du ett album på gång?
– Jadå! Det har jag. Och det känns fantastiskt att få skriva och jobba med en låt i taget. När det kommer ut vet jag inte, jag har inte bråttom. Men kanske blir det till vintern, kanske till våren. Det ska bli så kul att släppa ett eget soloalbum.
När nynnade du på en Alcazar-låt senast?
– Igår, jag nynnade på Crying at the discoteque, jag älskar den fortfarande!
När får man se en Alcazar-reunion med dig, Tess, Andreas och Magnus igen?
– Oj! Det kommer aldrig ske.
Är det större chans att ABBA återförenas på scen?
– Ja, kanske. Eller… Alcazar är ju som det är. Det började som en trio, sen blev vi en kvartett, nu är det en ny trio och de är skitbra. Jag är glad och stolt att jag varit med men nu vill jag ha hela scenen för mig själv (skrattar).