I våras var True Blood nominerad till årets tv-serie på QX gaygala. Nu löper tredje säsongen på HBO, och nya avsnittet Night on the sun bjuder på det hetaste i bögväg hittills: en sexscen mellan Alexander Skarsgård och Theo Alexander. Avsnittet, som sändes på HBO den 8 augusti, har fått 9,9 i av 10 i betyg på filmsajten imdb.com.

Men Skarsgårds grekiske kollega hoppade inte högt av lycka över sin intima stund med svensken:

– Jag var rädd för scenen från första början, ända sedan jag höll manuset i hand för första gången, säger han till movieline.com.

– Det var det där med att kyssa en annan man. Jag gör inte sånt, så… Många sade till mig att ”äsch, blunda bara och tänk på honom som kvinna.” Men nej, det är en helt annan energi och jag behövde vara närvarande med Alex och hans manliga eneergi. Jag behövde öppna upp och tillåta mig själv att verkligen attraheras av honom. Men jag är glad att jag gjorde det, för varje gång man konfronterar sina rädslor så utvecklas man. När allt kommer omkring var det en bra erfarenhet, säger han till movieline.se.

Han tillägger dock att de båda varit väldigt professionella och att Alexander varit ett stort stöd. Rollen som Talbot har även gett Theo Alexander nya insikter:

– Jag insåg att det inte finns några regler och att du inte ska bry sig om vad andra människor tycker. Du ska ha dina egna sexuella preferenser i fred. Man kan laga mat, eller döda, men aldrig bry sig om vad folk säger.

Men på den dvd som Theo Alexander skickar hem till sin mor, finns inte sexscenen med.