Moxys Anna Ungh och Anna Högkil slås sina påsar ihop med Candy/Limbos Bernhard och King Kongs Erik och Peter. För QX berättar de allt om nästa veckas stora kryss!

Vad skiljer denna gaykryssning från de tidigare som varit?
Anna H: Jag och Anna (Ungh) vet faktiskt inte då vi inte har varit med på någon av de tidigare, men det här ska bli döskoj!
P, E & B: Framför allt båten, stora delar av båten så som restauranger, taxfree och flera kategorier är renoverade 2017 så den är väldigt fräsch och håller hög klass. Det svåraste har också varit att jobba mot de fördomar folk har av hur dessa båtar brukar att se ut. Sen har vi ett väldigt brett och fullspäckat schema ombord med en bra bredd. Vi har valt att inte enbart fokusera på full spritorgie från början till slut utan även programpunkter som faktiskt är av det lugnare slaget så som filmvisning och bokcirkel på tillbakavägen. Sen kommer även SPA-avdelningen att hålla öppet för sköna bad och underbara behandlingar ( den har varit stängd på flera tidigare kryssningar) Vi har verkligen jobbat för att det ska hända saker på tillbakavägen så att det inte enbart blir en lång utdragen resa hem under en plågande och påtryckande baksmälla. Miss Ingas sjuka och tvistade bingo som hon håller i på vägen hem kommer verkligen att hålla ångan uppe för de som känner att dom börjar att dala.

Ni kör massor av olika DJ:s, känner ni att ni täckt in allt?
Anna U: Yes, av just den anledningen har vi täckt det mesta. Det är många timmar och gäster som ska underhållas.
P, E & B: Vi tycker att vi har täckt in allt med de bokningar som vi har, våra dj:s spelar allting från schlager, pop, RnB, hip hop, hits, klubb och tyngre house. Dom är spridda över båten på olika programpunkter och över olika tider så vi känner att det blir en bra dynamik över hela båten på det sättet.

Vad får man absolut inte missa under kryssningen?
Anna H:
Att gå ombord hade varit bra… Alla våra punkter i programmet, från programmet på scenen, till alla dj´s men även våra mer lugna och sansade programpunkter.
Anna U: Pam Ann och Hotellhängets aw/mingel!
P, E & B: Ja alltså vi ÄLSKAR ju Pam Ann så där är vi lite partiska kanske. Sen Singelmingel med Jonas och Eduardo där man är tvungen att mingla analogt och lägga ifrån sig sina telefoner. Underbart!
Peter tänker också bänka sig att se filmen Moonlight som visas på tillbakavägen. Men vi tycker faktiskt att alla våra punkter i programmet är värda att försöka hinna få med sig, kommer tt vara fullt ös på scen där Pam Ann först lägger ribbban innan Oscar Zia och Dismissed drar av en varsin show innan våra djs tar över.

Hur länge pågår kryssningen?
Alla: Man lämnar hamn vid 18.00 och är tillbaka vid ca kl 15.oo dagen efter, så vi vet att våra gäster har klarat tuffare utmaningar än så. Vilket de alla bevisade senast nu under Pride då alla gav järnet i en vecka och nu har vi ju alla fått sova ut efter det, så vi kan inte se någon ursäkt till att man inte skulle infinna sig.

Moxy är tjejstarka och Bernhard, Peter & Erik är bögstarka, vad har ni lärt er om respektive gäng målgrupper?
Anna H: Moxy har absolut inte lärt sig någonting av bögarna (skrattar), men vårt samarbete är jättekul och givande. Vi har en evighetstråd på Facebook som aldrig tar slut som vi bland inte orkar med att läsa ens då det blir så många detaljer som måste tas upp under vägens gång.
Anna U: Med alla oss som aktörer blir det en otroligt bred målgrupp, så det har varit superkul och intressant!
P, E & B: Vi tror att vi går ur det här med fler frågor än vad vi gick in med. Kommer vi bögar och flator någonsin att bli kloka på varandra? Men vi har som grupp haft sjukt roligt under hela planeringen av det här eventet och fått oss många sköna skratt. Vi hoppas på att i och med vår bredd att vi ska kunna hitta tillbaka till den sköna känsla som var på festerna för länge sedan då vi killar och tjejer blandade oss mer på gemensamma fester, med en bra mix av både bögar och flator som vi numera tyvärr har blivit sämre på och går ut på ett mycket mer uppdelat vis än vad vi gjorde innan.

Är kryssningen en del av en vanlig kryss eller är hela båten HBTQ?
– Detta är en kryss för våra HBTQ-gäster!

Säg att jag bestämmer mig för att åka en timme innan avfärd, vad måste jag packa ner i väskan?
Anna U: Inget, allt finns på båten! Eller plånbok och ID-kort kan vara bra att ha med sig!
Anna H: Klackeskorna!
P, E & B: Hmmm glid, kådis…Nej(!) det var min packlista det… Säger som Anna, du behöver inte tänka på nått, allt finns att köpa på båten, kläder/underkläder i taxfree, allt av tandborste, deo och så vidare finns att köpa i taxfreen, alternativt bara köpa sprit, gurgla Mintu för tänderna, smeta på Malibu istället för deo, och badkläder finns att köpa på SPA:et. Så, ID för att kunna gå ombord och ett välfyllt kreditkort sen är du all set!

Vem skulle ni vilja se på dansgolvet under kryssningen?
Anna H: Pia Sundhage

Anna U: Ellen Degeneres
P, E & B:
Ja alltså om inte Dj Puta har twerkat på stora scen innan vi stänger så blir Peter grymt besviken. Erik hade väl inte gråtit om Nick Jonas dök upp och ville dansa…
Bernhard (som är mannen bakom Puta):  Puta hälsar att hon faktiskt har övat på att twerka så om hon bara hinner med att värma upp och klackarna håller så borde vi kunna få se kärringen dra av något litet nummer på dansgolvet…

Boka här. Just nu finns det ett fåtal premiumhytter samt sviter kvar att boka i nuläget eftersom fler bokningar släppts.